Ridikül

Győrfi Pál kíváncsiságból lépett ki a Mentőszolgálattól

Bár gyerekkora óta a mentőzés vonzotta, huszonévesen mégis egy időre felhagyott hivatásával az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál. A Ridikül vendégeként mesélt kilépéséről, amit nem a kiégés, hanem a kíváncsiság vezérelt.

Győrfi Pál ma már nem tudja elképzelni magát más területen, de ifjúsága derekán egyszer elbúcsúzott a mentőzéstől. Az egészségügyi szakember azért mondott fel, hogy kipróbálja magát a versenyszférában, de hamar rájött, hogy a valódi hivatása az életmentés, ezért munkája mellett időnként visszatért az esetkocsira, hogy segíthessen a betegeken.

„Annak idején nem a kiégés vezérelt, hanem a kíváncsiság. Huszonéves voltam, amikor elindultam egy másik világba, egy gyógyszercégnél helyezkedtem el, ahol előbb területi képviselő, majd PR- és marketing munkatárs lettem. De azért titokban mellette mentőztem, mert az alaptermészetem megmaradt. Amint jött egy lehetőség, hogy visszatérhetek a Mentőszolgálathoz szóvivőként, azonnal megragadtam” – vallotta be a Duna délutáni beszélgetőműsorában május 10-én, a mentők napján Győrfi Pál, aki nem tart attól, hogy valaha is belefásulna munkájába.

„A mentős élet minden, csak nem monoton. Minden eset más, hihetetlen történetekkel találkozunk minden nap. A kiégés ellen a legjobb megoldás a pozitív visszacsatolás. Az egészségügyben dolgozóknak is ugyanúgy szükségük van az elismerésre, a dicséretre. A covid alatt fordult a kocka, az emberek rácsodálkoztak arra, micsoda teljesítmény életeket menteni és betegeket ápolni” – tette hozzá a Ridikül vendégeként az OMSZ szóvivője. A teljes beszélgetés alább újranézhető.

Ridikül – minden hétköznap, 17 órától a Dunán!

További olvasnivalók