A víz összeköt: Ezért a célért úszik idén nyáron Hosszú Katinka

Keszthelyi-Nagy Rita olimpiai bronzérmes vízilabdázóról, Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszóról, valamint Hosszú Katinkáról szól az M4 Sport vizes sportmagazinjának, A víz összekötnek következő epizódja. A portré végigveszi a három élsportoló pályafutásának állomásait, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó pedig jövőbeli terveire is kitekint.

2004-től, amikor 15 évesen megszerezte első érmét egy világversenyen, egészen az utolsó érmekig – amelyeket a 2021-es budapesti Eb kapott – követhetjük Hosszú Katinka útját az M4 Sport A víz összeköt című sorozatának legújabb részében. A jelenleg 96 éremmel rendelkező úszócsillag, a következő mérföldkőnek a 100. érme megszerzését tartja, de még bizonytalan, hogy mi lesz azután.

„Éveken át, mint egy robot, mentem előre, de most megengedem magamnak, ami régen nem fért bele. Sokan jönnek oda hozzám, hogy megváltoztam, és hogy milyen jófej vagyok. Valójában mindig ilyen voltam, csak nem volt rá időm. Folyamatosan arról szólt az életem, hogy legyőzzem önmagamat és minden egyes percben ennek éltem, nem azt csináltam, amihez épp kedvem lett volna (…) Nem szeretném kimondani, ha megvan a 100. érmem, akkor befejezem a pályafutásomat. Ha minden jól alakul, ez augusztusig megvalósulhat, de nem tudom elképzelni, hogy akkor elköszönök az úszástól. Ha megvan, akkor az lesz, hogy sikerült elérnem egy olyan célt, amit nem sikerült még másnak a világon” – fogalmaz A víz összeköt magazin ötödik epizódjában Hosszú Katinka, amely május 12-én, csütörtökön 18:15-től látható az M4 Sporton.

A vizes sport rajongóit idén további újdonságokkal várja a sportcsatorna: öt év elteltével, 2017 után 2022-ben is az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti a FINA vizes világbajnokságot, amelynek június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont. Az év egyik legfontosabb sporteseményének felvezetése A víz összeköt című, kéthetente, csütörtökönként látható magazin.

A víz összeköt, Hosszú Katinka-portré – csütörtökön, 18:15-től az M4 Sporton!

Olvasson tovább