Szombat reggel: Május 1-jén nyílik Budapesten a városligeti Ballon kilátó

Az április 30-i adás tartalmából.
 

– A rákbetegek kezelésére előkészített technológiát alkalmaznak a koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek gyógyítására. A világújdonságnak számító és rendkívül hatékony módszer mielőbbi bevezetésére közös kutatást indított két nagy hazai egyetem
– Május 5-én lenne nyolcvan éves Bujtor István Balázs Béla-díjas rendező, színész, producer, akinek az emlékére hívta életre a Latinovits Emlékbizottság a Bujtor István Filmfesztivált, amit idén tizenharmadik alkalommal rendeznek meg Balatonszemesen.
Május 1-jén nyílik Budapesten a városligeti Ballon kilátó. A különleges és bizonyosan sokakat vonzó látványosság a járványhelyzet után újrainduló budapesti és magyarországi turizmus szimbóluma lehet.
– A pandémia miatti két év kihagyást követően a hétvégén ismét megrendezik Budapest egyik legrégebbi kulturális eseményét, a Floraliát, a Római virágünnepet.
– Továbbképzést tart szombaton a Hagyományőrzők Országos Szövetsége. Egyre több a hagyományőrző egyesület azonban munkájukat fellépéseiket nem mindig követi a korhűség és a történelmi hagyományok tisztelete. Ezért vált szükségessé a szakmai felkészítés.
Újabb értékes leletekre bukkantak a debreceni Nagytemplom közelében egy építkezésen.
Nemzetközi hírek
– Szabadidősport: Ultrabalaton.
A Magyar Film Napja: Kovács Ákos közelmúltban elkészült kisjátékfilmjét is bemutatják két fővárosi multiplex moziban, illetve a Cinema City országos hálózatában a hétvégi Magyar Film Napján. A Magunk maradtunk forgatókönyvének alapját Ákos tavaly megjelent, Ezt nem lehet megúszni című novelláskötetének két története adta.
A hazai legkisebb sípálya eddigi legnagyobb fejlesztése. Bemutatták a visegrádi Fellegparkot
– Túrázzunk: kalandok Magellán -szorosban
– Anyák napja előtt nyílt meg az „Autizmus egy életen át…!” című virtuális kiállítás. Az Autisták Országos Szövetségének online tárlata az autista gyermeket nevelő édesanyák támogatása és szeretete ugyan kifogyhatatlan, de gondoskodásuk nem tart örökké , sokszor nincs aki gondoskodjon a felnőtté vált autistákról.
Egész napos izgalmas gyerekprogramokkal, mesehősökkel, kalandokkal, tanácsadásokkal, szakértőkkel és előadásokkal várja az anyák napi hétvégén a látogatókat a BabaMama Expo.
Tíz éves a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. A jubileumra impozáns albumot jelentetett meg, a Déryné-program kapcsán immár országszerte ismertté vált társulat.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – április 30., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasson tovább