Időutazás: a legendás Meseautó főszereplőinek bőrébe bújtak a közmédia műsorvezetői

Közel száz évet utazott vissza az időben Koltai Bori és Fodor Imre, hogy megidézzék az egyik legnagyobb magyar filmklasszikus, a Meseautó jeleneteit. Az M5 és a Duna közkedvelt műsorvezetői Perczel Zita, és Törzs Jenő karakterét öltötték magukra, így készülnek a Magyar Film Napjára, amely előtt a Meseautóhoz hasonló legendás alkotásokkal a közmédia több csatornája is tiszteleg.

Koltai Bori és Fodor Imre megidézték az 1930-as évek hangulatát, belebújva a Meseautó főszereplőinek bőrébe. Gaál Béla klasszikusát 1934-ben mutatták be, olyan legendás színészekkel, mint Kabos Gyula, valamint Perczel Zita és Törzs Jenő. A közmédia műsorvezetői nem véletlenül utaztak vissza ebbe a korszakba, hiszen az Meseautó az egyik film, amelyet a Magyar Film Napja alkalmából, április 30-án műsorára tűz az M5. De nem ez az egyetlen klasszikus, amellyel a közmédia e napon a hazai filmművészet születése előtt tiszteleg. A különböző évtizedek legemlékezetesebb magyar alkotásai között olyan felejthetetlen filmeket láthatnak, mint a Régi nyár, a Szent Péter esernyője vagy a Testről és lélekről című film.

A közmédia műsorvezetőinek Meseautós múltidézését Koltai Bori, valamint Fodor Imre közösségi médiaoldalán tekinthetik meg.

fotó: MTVA

A magyar film napja – felejthetetlen hazai filmek a Dunán, a Duna World-ön és az M5 csatornán április 30-án!

Olvasson tovább