Unser Bildschirm: Ritter Imre a következő négy évben is a magyarországi németek országgyűlési képviselője marad

Az április 12-i adás tartalmából.

– Ritter Imre a következő négy évben is a magyarországi németek országgyűlési képviselője marad.
A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának listavezetője, Ritter Imre, aki már az előző ciklusban is parlamenti képviselőnk volt, ismét bejutott a parlamentbe április 3-án. Rövid interjúban beszél a következő feladatok egy részéről.
– Német nyelvű ipari és kereskedelmi technikus képzés a győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központban
Az iskolát működtető alapítvány egyik létrehozója a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Óvodában, általános és középiskolában folyik német nemzetiségi oktatás, de 2017 óta az intézmény speciális szakképzést is kínál érettségi után, két éves duális képzés formájában. Ezt a Magyarországon egyedülálló tagozatot mutatjuk be.
– Húsvéti kutak a Frankföldi Svájc területén (Bajorország) és Bólyban, Emmausz járás – a bólyi svábok több évszázados hagyománya Húsvét hétfőn
Bamberg környékén forgattunk (2008) a Húsvétra festett tojásokkal feldíszített köztéri kutakról, a hagyomány eredetéről, tartalmáról. Testvérvárosi kapcsolatuk révén a bólyiak is átvették ezt a szokást. 6 éve feldíszítik a főtéri kutat. Bóly másik nevezetessége a szellemi örökség nemzeti listáján 2011 óta szereplő Emmausz járás. Ennek eredetéről, történetéről is szó esik és bepillantunk az emmauszi pincesorokba.

Unser Bildschirm – Duna – április 12., kedd, 7:15
Ismétlés aznap, 16.50-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább