Napközben: A kígyóktól - és a pókoktól való rettegés

A március 30-i adás tartalmából.

Megvan az idei csillagászati olimpiai csapatunk! Lezajlott a hazai döntő, amelynek legjobbjai hagyományosan az olimpiai csapat magját adják. Ezúttal egy budapesti diák nyerte a Baján rendezett döntőt– és ebben az évben Grúziában szervezik majd az olimpiát, amire már készülnek a fiatalok.

Pécsi csapat nyerte idén a közétkeztetési szakácsversenyt! A Sirah kiállítás keretében megrendezett közétkeztetési szakácsverseny valóban a közétkeztetés ünnepe volt. A 12 csapat egy-egy menüsora valóságos fine dining benyomását keltette, és habár persze ezek a fogások ilyen formában nem fognak megjelenni az iskolai menzákon, de tanúbizonyságot adnak arról az új látásmódról, amivel a szakértők és a dolgozók állnak a közétkeztetéshez: finom, egészéges ételt, olcsón.

Jogi rovat – Mennyi az örökség? Miért nem jutok hozzá azonnal, hogyan képes egy ilyen eljárás évekig elhúzódni? Mi a helyzet az élettárssal, előző házasságból származó gyerekkel…? Legutóbbi műsorunkban rengeteg hallgatói kérdés érkezett a hagyaték témájában, ezekre igyekszünk ma válaszolni.

A kígyóktól – és a pókoktól való rettegés a két legelterjedtebb állatfóbia a világon. A pécsi egyetem – cseh és portugál szakemberek közreműködésével végzett kutatása szerint lehet segíteni az ettől szenvedők számára. A természettel való kapcsolat erősítésével enyhíthető, vagy teljesen meg is szüntethető a fóbia.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 30., szerda, 9:05

Műsorvezető: Bak Anita
Szerkesztő: Bicsák Eszer

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább