Molnár Ferenc „Caramel” A Dal színpadán egy különleges duettel

Szombat este folytatódik a könnyűzene ünnepe a Dunán. A Dal 2023 következő adásában a 10 versenydal mellett extra produkció hangzik el a dalválasztó két korábbi versenyzője, Molnár Ferenc „Caramel” és Horányi Juli előadásában. A Himnusz 200 és a Petőfi-bicentenárium alkalmából írt dallal készülnek a második válogatóra.
 

A Petőfi Zenei Díj Életműdíjasa, Adamis Anna munkássága után dupla bicentenáriumot ünnepel az ország dalversenye. A magyar nyelv és kultúra tiszteletére az idén 200 éves Himnusz és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából született dal hangzik el a szombati adás extra produkciójában. A duett előadói Molnár Ferenc „Caramel” Máté Péter-díjas énekes, A Dal egykori fellépője és zsűritagja, valamint A Dal korábbi évadainak versenyzője, Horányi Juli. A Petőfi 200 alkalmából a következő két válogató adásban olyan extra produkciók várják a nézőket, amelyek a forradalmár költő szerzeményeit dolgozzák fel eddig még nem hallott formában.

A szombati második válogató adásban 10 előadó lép fel saját dalával, közülük többen visszatérő versenyzői a dalválasztónak:

1AM x Pál Dénes x Nagy Bogi – Eljátszottam

Bernadett – Anya bújj mellém

CARMEN ft. Torres Dani – Félig árva

Elishaz – A világok haragja

EVERFLASH – Édenkert

Gábor Márkó – Nem rólunk szól

Pádár Szilvi – Súlytalan

QUACK – Akkor is

Roy Galeri – Boldog vagy

Szekeres András – Az ősz

A Dal a páratlan országos, főműsoridős bemutatkozási lehetőség biztosítása mellett egyedülálló támogatást nyújt a zenészeknek. A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben. A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna showműsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyar könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a páratlan hazai kultúrát és gondozza a magyar nyelvet.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTokcsatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 második válogató szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

Borítókép: Budapest 2023.03.16. A Dal című műsor felvétele az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisának 1. tv stúdiójában. A képen Horányi Juli és Molnár Ferenc Karamel énekel.