Ridikül

Rettegve féltette fia Ungár Anikót

Baronits Gábor korán megtapasztalta, milyen elveszíteni valakit. Még gyerek volt mikor édesapja meghalt. A színész a Ridikülben beszélt arról, mennyire félti édesanyját és arról a pillanatról is mesélt, amikor nagymamája örökre lehunyta szemét.
 

Édesapját már gyerekként, imádott nagymamáját pedig felnőttként vesztette el Baronits Gábor.
„Mikor egy gyerek megtapasztalja, milyen elveszíteni valakit, rájön, hogy minden múlandó és akkor megszűnik a felhőtlen gyerekkor. Édesapám halála után rájöttem, hogy ez bármikor megtörténhet édesanyámmal is. Rettegve féltettem őt” – beszélt a Ridikülben érzéseiről a színész, aki mindössze 10 éves volt, mikor édesapja elhunyt.

Baronits Gábor sok évvel később élte át egy másik szerette elvesztését. Nagymamájával nagyon szoros és különleges volt a kapcsolatuk. Anyai nagymamája 104 éves korában hunyt el, és arról már korábban Ungár Anikó is mesélt, hogy fia ott volt vele a végső órában. A búcsúzás megható pillanatait a Ridikül nézőivel osztotta meg a színész.
„Egy trombózis miatt került kórházba, ahol sikeresen megműtötték. Egész nap vele voltam, később hazamentem átöltözni. Otthon leültem és volt egy olyan érzésem, hogy most beszéltem vele utoljára. Nem sokkal később hívtak a kórházból, hogy menjek vissza, mert nagymamám nincs jól. Visszarohantam, leültem mellé, megfogtam a kezét, odabújtam hozzá és azt mondtam neki, nem kell küzdenie, nyugodtan menjen el. Ő pedig szépen lassan örökre lehunyta szemét. Én öleltem és éreztem az utolsó leheletét is” – mesélte hozzátéve, akkor mindezt tragédiaként élte át, de most már csodának tartja, hogy vele lehetett az utolsó percekben.

A Ridikül idézett adása az alábbi linkre kattintva nézhető újra.

Ridikül – minden hétköznap 17 órától a Dunán!

További olvasnivalók