A Magyar Rádió Művészeti Együttesei egyik koncertjének bevételét ajánlja fel a Híd Kárpátaljáért programnak

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) is csatlakozik az orosz–ukrán konfliktus elől menekülők segítéséhez. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara március 16-i koncertjének teljes jegybevételét ajánlja fel a Híd Kárpátaljáért programnak. A jótékonysági célú hangversenyt Vajda Gergely vezényeli a Zeneakadémia Nagytermében.
 

Hangversennyel és egy megható produkcióval csatlakozott a Magyar Rádió Művészeti Együttesei az Ukrajnát elhagyni kényszerültek megsegítéséhez. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara március 16-ai koncertjének teljes jegybevételét ajánlja fel a menekülteknek.

A Magyar Rádió Énekkara is szeretett volna részt venni valamilyen módon a segítségnyújtásban. A Kórus művészei március 6-án este az István, a király rockopera Adj békét Uram! című betétdalát énekelték a jótékonysági kampány záróműsorában Pad Zoltán karnagy vezényletével – közölte az MRME ügyvezetője. Devich Márton úgy fogalmazott: ez a dal imádság, mert fontos, hogy a bajbajutott kárpátaljai testvéreink érezzék, nemcsak anyagi támogatást kaphatnak Magyarországról, hanem lelkileg is mellettük állunk. Hozzátette: az MRME művészeinek a háború kitörésének első pillanatától a szívén volt, hogy segítsenek, ezért gyűjtést is szerveztek, és – mint mondta – jó érzés, hogy a Híd Kárpátaljáért program keretei között ezt megtehetik.

A közmédia kiemelten fontosnak tartja, hogy a teret adjon és támogassa azokat a kezdeményezéseket, amelyek a nehéz élethelyzetbe került embereket segítik. Az ország legnagyobb médiavállalatának csatornái a rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog című műsorban biztatták adományozásra a nézőket. A Duna rendkívüli karitatív műsorában az orosz-ukrán háború elől menekülők és a Magyarországon menedékre lelt családok drámáját, a segítségükre siető szervezetek, önkormányzatok, valamint szervezetektől függetlenül, önállóan segítő jószándékú magyar emberek munkáját láthatták a nézők.

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje március 16-án 19:30-kor kezdődik a Zeneakadémián. A jegyvásárlás mellett a 1357-es nemzeti segélyvonalon is lehet támogatni a bajbajutottakat: egy hívás vagy SMS 500 forintot jelent, emellett a karitatív szervezetek saját adományvonalain továbbra is várják az felajánlásokat.

A koncert részletes műsora és jegyvásárlás:
https://radiomusic.hu/mrze_concert_post/dohnanyi-berlet-4-3/

Borítókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Olvasson tovább