Megmentette egy idős ember életét hazánk ismert zenésze

Életmentővé vált Szabó Ádám. Az énekes, harmonikás, akit A Dal több korábbi évadában is láthattak a nézők, egyik koncertje után látta, hogy összeesik egy idősebb ember, akinek azonnal a segítségére sietett. A részleteket a Családi kör hétköznapi hősökkel foglalkozó adásában mesélte el.
 

Mindannyian nagy dolgokra vagyunk képesek, ha egy rendkívüli helyzetben kell segítenünk egymásnak, véli Szabó Ádám. A zenész a Családi kör adásában mesélte el Pindroch Csabának és Verebes Lindának, ő miként mentett életet.

„Kilenc vagy tíz évvel ezelőtt történt, mikor egy koncertem után láttam, hogy összeesik egy idősebb bácsi. Én épp ekkor szereztem meg a jogosítványom, aminek az elsősegély vizsga is része. Azonnal odamentem és elkezdtem a protokollt. Míg én végeztem a mellkasnyomásokat, más hívta a mentőket” – részletezte az esetet a műsorban a zenész. A sikeres életmentés után fél évvel fel is kereste a férfit, aki egy közös ebéd során köszönetet mondott neki.

Hősnek senki sem születik, tetteinkkel válunk azzá. A Családi kör példaértékű, jó cselekedetekről szóló adása alább újranézhető.

Családi kör – vasárnap 18:45-től a Dunán!

Videó ajánló

Olvasson tovább