Lendület: Csollány Szilveszter emléke előtt tisztelgünk

Február 24-én, 15:00-kor az M4 Sport műsorán!
 

A februári Lendület teljes egészében az 51 esztendősen elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter emléke előtt tiszteleg. Az adás február 24-én, csütörtökön 15:00 órakor kezdődik az M4 csatornán.

Ászok ásza rovatunkban Csollány Szilveszter pályafutását idézzük fel, edzője, Vereckei István segítségével, aki 12 évig egyengette a „gyűrűk urának” pályáját. Szilas aktív pályafutása lezárása után edzőként tevékenykedett. Felelevenítünk egy 2016-os interjút, amikor szülővárosa egyesületében, a Soproni TC kötelékében edzősködött.
A nehéz napban Csollány Szilveszter búcsúztatójáról láthatnak egy rövid összeállítást. A fővárosi Farkasréti temetőben a családon kívül sporttársak, sportvezetők, a teljes hazai sporttársadalom és emlékezők rótták le kegyeletüket. Az állami vezetés nevében az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, dr. Szabó Tünde búcsúzott. Az olimpiai család nevében dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is beszédet mondott, amelyben visszaemlékezett a Sydney-ben bemutatott győztes gyakorlatra. De felszólalt dr. Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke, a család nevében Mórádi Zsolt búcsúztatta a bajnokot.
A Különvéleményben a Magyar Torna Szövetség vezetői, dr. Magyar Zoltán elnök, a szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportigazgató, Berki Krisztián és Altorjai Sándor főtitkár emlékeztek meg Csollány Szilveszterről.
Klubbemutatónkban pedig Csollány pályafutásában szerepet játszó egyesületek képviselői beszélnek a kiváló sportolóról.

Az adás február 24-én, azaz most csütörtökön 15:00 órakor kezdődik az M4 sportcsatornán.
Ismétlés: február 25. 05:30 M4 Sport; február 2. 04:25 M4 Sport.

Olvasson tovább