Magyarország, szeretlek!

30 év után a Magyarország, szeretlek! adásában hangzott el a legendás meseduett

Cserháti Zsuzsa, az Edda Művek, Ákos és Kozsó dala is felcsendült a Duna népszerű vetélkedőjében, a legnagyobb meglepetés mégsem ez volt. Miller Zoltán, a zöld csapat kapitánya és Janza Kata, a piros csapat egyik tagja vidám pillanatokat okozott a nézőknek, mikor az Aladdin című, 1992-es rajzfilm dalát 30 év után ismét együtt énekelték.

A zenéé volt a főszerep a Magyarország, szeretlek! második adásában. Vágó Bernadett vezényletével Janza Kata musicalszínésznő, Fodor Imre, a Duna és az M2 Petőfi TV műsorvezetője, valamint Szemenyei János színész, zeneszerző versenyeztek a zöldekkel. A Miller Zoltán vezette másik csapatban a Groovehouse énekesnője, Judy, az ifjú néptánc koreográfus, Fundák Kristóf, valamint az Artistjus-díjas énekes, Szolnoki Péter kaptak helyet.

A magyar feltalálókról szóló feladványokban és a Magyarország földrajzi kincseiről szóló fejtörőkben ügyesen helyt álltak a csapatok, a zenés feladatokban pedig egyenesen remekeltek. Pindroch Csaba, a vetélkedő műsorvezetője nem hitt a fülének, amikor Vágó Bernadett alig három másodperc alatt mondta be a helyes megoldást a dalfelismerő játékban, a nézőket pedig Miller Zoltán és Janza Kata rögtönzött produkciója nyűgözte le. Az egykori duettpár három évtized után énekelte újra az Egy új élmény című meseslágert.

A két csapat a műsor elején fej-fej mellett haladt, de a végére fordult a kocka. A nosztalgikus, zenés adás újranézhető a Magyarország, szeretlek! Médiaklikk-oldalán, amelyből kiderül, miért emlegették az adásban Tóth Vera és Gabi énekesnők szülővárosát, valamint az is, miért véste bele az ágyába az EDDA feliratot Pindroch Csaba tinédzserként.

Magyarország, szeretlek! – minden vasárnap, 19:45-től Dunán!

További olvasnivalók