Múltidéző és évtizedek óta hagyományos műsorokkal ünnepel szilveszterkor a közmédia

A rádiókabaré humorral teli pillanatai, Szenes Iván örökzöld slágerei, operettek, magyar nóták és jazz muzsika is várja az év utolsó napján a közmédia csatornáinak nézőit és hallgatóit, akik jól megszokott és szeretett műsorokkal, valamint a múlt pillanatainak újra élesével búcsúztatnák a 2021-es esztendőt.
 

A Duna Televízió már délután elkezdi megalapozni a szilveszteri hangulatot, a 15 órakor kezdődő 2007-ben készült Különös Szilveszter című vidám, zenés óév búcsúztató műsorban kabaré, operett és világslágerekkel hangolódhatunk az éjféli koccintásra. A zenés alapozás után jöhet a humor, amelyről 19:45-től Fábry Sándor, majd rögtön utána a Bagi-Nacsa páros gondoskodik. Az év utolsó napjának utolsó órái igazi gálahangulatban telnek a Duna Televízión, ahol a nézők 22:10-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Szilveszteri Gáláját láthatják, amelyben az operett- és musicalek slágerek mellett, ismert könnyűzenei dalok is elhangzanak, köztük a Különös szilveszter.  Az éjjel pedig itt nem ér véget, hiszen az új évet egy hatalmas házibulival indítja a csatorna. Szenes Iván örökzöld slágeri csendülnek fel december 31-én 19:05-től a Duna Worldön. A múlt nagyjainak alakítását egy 1967-es magyar tévéjátékkal lehet felidézni a csatornán, ahol 22:30-tól egy ál-bűnügyi komédia szolgáltat izgalmat, humort és fülbemászó muzsikát. A Könnyű kis gyilkosságban ugyanis olyan sztárok fakadnak dalra, mint Darvas Iván és Tordai Teri, mindezt egy lebilincselő krimiben. Éjfél után pedig a Magyar Televízió nóta műsoraiból kapnak szilveszteri összeállítást a csatorna nézői. Az opera kedvelőinek az M5 kulturális csatornára is érdemes figyelmet fordítani, hiszen az új év első perceiben Georges Bizet Carmen című operájának csodálatos filmváltozatát láthatják. Az 1984-es filmben a címszerepben Julia Migenes mellett Plácido Domingót láthatjuk.

Pezsgős beszélgetésekkel várja a hallgatókat e napon a Kossuth Rádió is már 13 órától. A Buborék a pohárban című műsorban a nézők megismerhetik a magyar pezsgőkészítés történelmét, és megtudhatják miként használja fel a gasztronómia ezt a különleges italt. Nincs szilveszter Rádiókabaré nélkül. A Kossuth Rádió hagyományos évzáró műsora 1985 óta hallható. Idén szilveszterkor két adással is várják a hallgatókat, 18 órától egyórás, a közelmúlt szilveszteri pillanataiból összeállított válogatással készülnek. 21 órától pedig a közel három órán át tartó szilveszteri Rádiókabaré következik, egészen az éjféli gongütésig. A két kabaré között szilveszteri operett parádéval készülnek a hallgatóknak. A műsorban olyan legendás előadók énekelnek mint Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Latabár Kálmán és Feleki Kamill.

A Bartók Rádióban a Muzsikáló Délután jelentkezik különkiadással, 15 órától ifj. Bazsinka József műsorvezető és vendégei várják a hallgatókat, majd 22:25-től az Éjszakai jazzklub szilveszteri adásával búcsúztatják az óévet.

A Dankó Rádióban már reggel 8 órakor elkezdődött a reggeli házibuli Tarnai Kiss Lászlóval és vendégeivel. Dócs Péter, Kalina Enikő, Blaskó Bernadett, Csuti Csaba, Nemes Ildikó élő produkciókkal is szórakoztatja a hallgatókat. A 12:30-kor kezdődő Jó ebédhez szól a nóta is szilveszteri hangulatban telik. Az este pezsgését a 23 órakor kezdődő Parno Graszt koncerttel fokozza a rádió, éjfél után pedig lendületes magyar- és cigánynóták, csárdások diktálják az újévi tempót.

Olvasson tovább