Lélekemelő koncerten tett tanúságot hitéről Molnár Ferenc Caramel

Mi lehet a közös Sebestyén Mártában, a Gryllus testvérekben és Molnár Ferenc Caramelben azon túl, hogy a magyar zenei élet kiválóságai? Mindannyian reformátusok, és az ő hangjukon szólaltak meg először a Magyarországi Református Egyház új énekeskönyvének zsoltárai a budapesti Kálvin téri református templomban. Az eseményt az M5 csatorna élőben közvetítette, a felvétel 60 napig újranézhető a MédiaKlikken.
 

Két hónappal ezelőtt jelent meg a Magyarországi Református Egyház új énekeskönyve, amely advent első vasárnapjától felváltja az 1948-ban kiadott, eddig használt gyűjteményt. November 21-én, vasárnap a könyv ünnepélyes bemutatóján a kórusok mellett olyan református egyházhoz kötődő előadóművészek léptek fel, mint a Gryllus fivérek, Dániel és Vilmos, Sebestyén Márta, valamint Molnár Ferenc Caramel hangja is felcsendült a programon.

Napjaink egyik legnépszerűbb Fonogram-díjas énekese már évek óta tanúságot tesz a médiában hitéről: 2017-ben a közmédiában bemutatott, Re:formáció című vetélkedőben is szerepelt. A zenész ennek kapcsán úgy fogalmazott: a vallás nemcsak az időseké, hanem mindenkié, hiszen az a lét kérdéseire minden életkorban választ és vigaszt nyújt. Az adventet megelőző ünnepi misén a többi között a Mely igen jó az Úr Istent dicsérni, az Áldd lelkem Istened és a Dicsérd, én lelkem, minden erődben című énekeket adta elő.

Az új énekeskönyvet bemutató hálaadó istentiszteletet élőben közvetítette az M5 kulturális csatorna „Áldd lelkem az Urat…” címmel november 21-én, vasárnap délután 4 órától. A szertartás-közvetítés 60 napig, korlátlanul újranézhető a MédiaKlikken. Az új énekeskönyvet már számos gyülekezet használatba vette, de interneten is hozzáférhető a https://enekeskonyv.reformatus.hu/ weboldalon.

„Áldd lelkem az Urat…” – Az új református énekeskönyv ünnepi miséje már elérhető a MédiaKlikken!

További vallási tartalmak a közmédia Bizony, Isten! YouTube-csatornáján.

Videó ajánló

Olvasson tovább