Jónak lenni jó!

A covid-árvák megsegítésére buzdítanak olimpiai bajnokaink

A közmédia 10 éves múltra visszatekintő karitatív akcióját, a Jónak lenni jó! kampányt idén jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. A sportolók személyes relikviáik felajánlásával és a jótékonysági akció népszerűsítésével segítik a covid-árvákat támogató Regőczi István Alapítvány munkáját.
 

Olimpiai bajnokaink, Nagy Tímea és Szilágyi Áron a Jónak lenni jó! jószolgálati nagyköveteként nemcsak a közvetlen környezetükben, hanem a médiában, közösségi oldalaikon is népszerűsítik a koronavírus magyar árváit, a Regőczi István Alapítványt támogató kezdeményezést. Szilágyi Áron a saját családján keresztül élte meg, milyen tragikus következményekkel járhat a koronavírus-fertőzés – derült ki a Petőfi Rádiónak adott interjújából.

„A pandémia mindenkit érintett valamilyen formában. Az én szüleim és a testvérem is elkapták a koronavírust, de szerencsére felgyógyultak belőle. Ijesztő, szorongató érzés, amikor megtudod, hogy egy családtagodnak pozitív a tesztje. Kisgyerekként megélni ezt, és elveszíteni őket, borzasztó. A járvány talán legsúlyosabb elszenvedői ők, akik mostantól nem számíthatnak azokra, akik az elsődleges szeretetforrást, támogatást jelentették az életükben, éppen ezért megindító és rendkívüli a Regőczi István Alapítvány munkája, amelynek missziójához csatlakozni nagyszerű érzés” – fogalmazott a Petőfivel a reggel! riportjában a háromszoros olimpiai kardvívó, aki azonnal igent mondott a Jónak lenni jó! 2021-es kampányának nagyköveti feladataira.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző a Család-barát stúdiójában hangsúlyozta, háromgyerekes édesanyaként rendkívül megérintette a jótékonysági akció idei üzenete, hiszen már csak a gondolattól összeszorul a szíve, hogy a járvány következtében hány gyermek maradt félárván vagy árván.

„Vannak helyzetek, amikor az ember gondolkodási időt kér egy felkérésre, a közmédia Jónak lenni jó! kampánya nem ilyen. Megtisztelő, hogy részt vehetek az idei akcióban. Anyaként jól tudom, mekkora szüksége van egy gyermeknek a szüleire, a szeretetükre, odafigyelésükre és gondoskodásukra. Azok a gyerekek, akik az elmúlt időszak tragédiája miatt elveszítették őket, feldolgozhatatlan hiánnyal szembesültek. A Jónak lenni jó idei kedvezményezettje, a Regőczi István Alapítvány egy édesanyját, édesapát ugyan nem tud pótolni, de jelentős támogatást tud nyújtani a félárva vagy árva gyerekeknek, egyben érezteti velük, hogy nincsenek egyedül, magukra hagyottan, számíthatnak másokra, van segítségük” – mutatott rá a Duna Televízió műsorának vendégeként a program jószolgálati nagykövete.

Nagy Tímea az 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérmének, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó sisakjának felajánlásával csatlakozik az idei a gyűjtéshez. A felajánlott relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak.

Az adományvonalon a 1357-es számot tárcsázva, vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a covid-árvákat és családjaikat segítő Regőczi István Alapítványt, emellett az Alapítvány két bankszámlaszámára is várja a segíteni vágyók hozzájárulásait.

További olvasnivalók