×
Ridikül

Megindító történetet osztott meg Kollányi Zsuzsi a koraszülöttek világnapján

Saját szüléstörténetét mesélte el Kollányi Zsuzsi a koraszülöttek világnapján a Duna Televízió, Ridikül című műsorában. Az énekesnő első szülésekor idő előtt hozta világra ikreit, ám míg Bálintot kettő, Bencét csak négy hét után vihette haza. A nehéz időszak alatt számos sorstársával találkozott, akiknek történetére a mai napig fájó szívvel emlékezik.

Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. A koraszülés okairól, a megelőzéséről, tényekről, tévhitekről, utógondozásról és fejlesztésről beszélgettek a Ridikül legutóbbi adásában, ahol Kollányi Zsuzsi saját történetét mesélte el.

Az énekesnő ikerfiai idő előtt érkeztek, ráadásul egyikük tartósan kórházban is maradt, ami lelkileg rettenetesen megviselte az újdonsült édesanyát. „Bálinttal két hétig voltam kórházban, majd Bence még négy hétig egy másik kórházban volt a köldöksérve miatt, szinte végig inkubátorban. Minden nap jártam hozzá, egy hónapon át ingáztam, miközben Bálint már otthon volt” – kezdte az énekesnő, aki a koraszülött osztályon sok szomorú sorsot látott. Több babának volt súlyos az állapota, agyvérzésből és tüdőbetegségből is lábadoztak a kicsik.

„Volt egy nagyon pici baba abban a kórházban, ahol Bencét is kezelték. Az anyukája pedig minden nap olvasott neki mesét, mert bízott benne, hogy hallja. Egyik nap vittem be neki egy mesekönyvet, de sajnos, a baba már nem volt ott. Az anyukával a mai napig tartom a kapcsolatot. Közeli barátnőm is van, akinek meghalt a koraszülött babája. Feldolgozhatatlan veszteség, amikor világra hozod a gyermeked, majd elveszíted” – fogalmazott a Ridikül vendégeként Kollányi Zsuzsi, aki azóta életet adott harmadik kisfiának is, akit természetes úton, és szerencsésen, megfelelő időben érkezett.

Az énekesnő azt tervezi, hogy hamarosan visszatér a koraszülött osztályra és gyerekdalokkal, mesékkel segíti majd a kis harcosok felépülését. A további részletek a Ridikül idézett adásában.

Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

További olvasnivalók