Szerencsét hozott A Dal egyik korábbi döntősének Frenreisz Károly

A Kossuth-díjas rockzenész 75. születésnapja alkalmából járt a Család-barát stúdiójában. A Duna Televízió műsorában nemcsak életének ikonikus és ritkaságnak számító képeit mutatta meg, hanem elárulta azt is, hogy éppen az egyik beszélgetőtársának, Fehérvári Gábor Alfrédnak szurkolt titkon 2016-ban, amikor a fiatal énekes megnyerte a dalválasztó show-t.

A zeneszerző családja legkisebb gyermekeként híres bátyjai – Latinovits Zoltán és Bujtor István – mellett szintén a művész pályát választotta, november 8-án ünnepelte 75. születésnapját. Frenreisz Károly a Metróban kezdte a zenélést, majd megalapította az LGT-t és a Skorpiót, utóbbival mind a mai napig koncertezik. A jeles eseményhez kötődően a Család-barátban megmutatta a nézőknek hosszú pályafutása emlékezetes képeit. Ilyen volt az a Tokióban készült fotó, ahol „kimonóban” látható az LGT tagjaival, és egy másik, amelyen fényes ruhákban feszít a Skorpió együttesben.
Bátyjaival közös képet is hozott, ami ritkaságnak számít. „Kevés családi fotó készült rólunk, hiszen kevés időt töltöttünk együtt színházi, zenei elfoglaltságaink miatt” – mondta arról a képről, amelyen hárman ülnek egymás fölött egy lépcsőn, illetve egy másikról, amin egy vitorláson pózolnak Bujtor Istvánnal közösen.
Fotóalbumából nem maradhatott ki A Dal sem, hiszen a műsornak két éven át volt zsűritagja. Frenreisz Károly 2016-ban Freddienek drukkolt , mivel úgy látta nemcsak az előadásmódja és a karaktere, hanem zenéje is kiváló. Meglátásai pedig eléggé helytállónak bizonyultak, mert abban az évben a fiatal énekes dala győzedelmeskedett.

A Freddiéhez hasonló sikerek elérésére most is lehetőséget kínál a közmédia, hiszen a Duna Televízió dalválasztó show-ja még várja a pályázókat. Akik szeretnének jövőre versenybe szállni „Az Év Dala” elismerésért, A Dal 2022 című műsorban IDE kattintva jelentkezhetnek.

A Család-barát archív képekkel teli beszélgetését ITT lehet újranézni:

A születésnapos Frenreisz Károllyal a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorában is beszélgetést hallhattak hétfőn este. A zenész mesélt családjáról, hogyan lett zenész, de részleteket árult el például Bujtor Istvánnal közös munkáiról is.
A portré alább újrahallgatható.

Hallgassa meg!

A Duna Televízión látható Család-barát magazin hétköznaponként 10.25-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.25-től pedig a hétköznapi adások legemlékezetesebb pillanataiból láthatnak válogatást az érdeklődők.