Ridikül

Törőcsik Mari egy lelkipásztorral kötött életre szóló barátságot

Egy röpke találkozásból mély barátság lett – árulta el a Ridikülben a Kossuth-díjas színművészről egyik közeli barátja, Bokros Levente plébános, aki azt is elmesélte, hogyan vitte el titkos „randevúkra” a rajongásig szeretett művésznőt. A beszélgetés apropója, hogy mindenszentek és halottak napja alkalmából olyan vendégek érkeztek a Ridikül stúdiójába, akiknek bár arca eddig ismeretlen volt a nyilvánosság előtt, fontos szerettük voltak olyan idén elhunyt legendás művészeknek, mint Balázs Fecó, Siklósi Örs vagy Törőcsik Mari.

A Ridikül különleges adással készült november első napjára, amely az Akikért a harang szól címet kapta. Dorozsmai Péter zenész, hangmérnök, Balázs Fecó barátja; Siklósi Levente-fogyasztóvédelmi szakember, Siklósi Örs bátyja; Húros Annamária –díszlet és jelmeztervező, Csukás István barátja, valamint Bokros Levente, a cserhátszentiváni plébánia lelkipásztora, Törőcsik Mari barátja vendégeskedtek a Duna Televízió népszerű műsorában.

A Dunakanyar ismert plébánosa, Levente atya évtizedes barátságot ápolt a színésznővel. Hosszú évekkel ezelőtt a váci egyházmegye kulturális életének felpezsdítésén dolgozott, amikor vendégül látta Törőcsik Marit egy esten, akivel első találkozásuk olyannyira meghatározó volt, hogy a művésznő haláláig rendszeres kapcsolatban maradtak. A tisztelendő felidézte azokat a napokat, amikor „Mariskával” hosszasan beszélgettek, vacsoráztak egy-egy előadása után.

„Sosem gondoltam volna, hogy egy röpke találkozás után ilyen szoros kapcsolat alakul ki majd közöttünk Mariskával. Egyszer felhívott, hogy kijönne hozzám Vácra, akkor sétáltunk, beszélgettünk és ez egyre többször ismétlődött meg. Létállapotomból adódóan talán mondhatom így, viccesen, hogy randevúztunk. Volt, hogy a tapsrendről is elkérte magát, hogy mielőbb együtt vacsorázhassunk, aztán odasietett hozzám, miközben én a Nemzeti Színházban a takarásból, a függöny mögül néztem” – idézte fel Törőcsik Marival való különleges barátságát Levente atya, aki sokáig nem merte elárulni a művésznőnek, hogy egykor maga is színésznek készült, de beszédhibája miatt végül inkább a papi hivatást választotta.

A Ridikül idézett adásában Siklósi Örs bátyja a tragikusan fiatalon elhunyt öccse, Örs nevével fémjelzett alapítványról, Balázs Fecó barátja, Dorozsmai Péter a zenész utolsó lemezéről, Csukás István barátja, Húros Annamária pedig a nagy mesélő tiszteletére szervezett emlékestről is beszél:

Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

A Ridikül korábbi adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a MédiaKlikk felületén.

További olvasnivalók