Nemzetközi fesztivál válogatta programjába a közmédia műsorait

A közmédia öt műsora is esélyes a Heart of Europe Fesztivál díjaira, amelyeket most első alkalommal ítél oda a Lengyel Televízió (TVP) 2021. november 2–6. között. A filmfesztivál küldetése, hogy feszegesse a határokat, egyedülálló művészi és filmes élményt közvetítésen a világ minden tájáról Európa szívébe.
 

A lengyel televíziós fesztivál célja a közép-kelet európai régió országainak identitásmegerősítése az innovatív műsorok által. Hat kategóriában (játékfilm, játékfilmsorozat, dokumentumfilm és sorozat, szórakoztató műsor, digitális tartalom, valamint gyermekeknek készített műsorok) nemzetközi zsűri értékeli a tartalmakat – műsortípusonként két díjat osztanak ki. Az előválogatás után a magyar közmédia öt műsora maradt versenyben, így az M2 Gyerekcsatornán jelenleg is futó bábsorozat, a Rozmaring kunyhó egyik epizódja, a Duna Televízión közvetített Budavári palotakoncertek operettünnepe, a Béres József életét feldolgozó A feltaláló című játékfilm, illetve a dokumentumfilm kategóriában az M5 Történetek a Szent Koronáról című alkotása és az M4 Sport Amíg a vérem hajt – Gereben Lívia története című filmje is esélyes a díjra. 

A harminc fős nemzetközi zsűrit a nevező műsorszolgáltatók képviselői – szerkesztők, producerek, menedzserek – közül kérték fel, így Magyarországról a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot Vass Éva, Horváth Márta, Medveczky Balázs és Pálffy István képviseli Lengyelországban.

A Heart of Europe fesztivált hibrid formában, mozikban és online platformokon rendezik meg. A vetítés a szervező streaming platformjain lesz elérhető Lengyelországban és Közép-Kelet-Európa országaiban 2021. november 2–30. között.

Olvasson tovább