Legkisebb nézőinek rajzaival köszöntötte a gyermekeket a közmédia

A gyerekeké volt a főszerep a közmédia időjárás-jelentésében. Szeptember 20-án, a gyermekek világnapján a különböző természeti jelenségeket bemutató gyerekrajzok virtuális galériája mellett a nézők megismerhették, miért jelenthet napjainkban a nélkülözés mellett a klímaváltozás is súlyos veszélyt a legkisebbeknek.
 

Szeptember 20-át az UNICEF kezdeményezésére 1954-ben a gyermekek világnapjává nyilvánították, amellyel elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására hívják fel a figyelmet. A közmédia aktuális időjárás-jelentéséből kiderült: napjaikban a nélkülözés mellett a globális környezeti hatások is veszélyeztetik a legkisebbeket. Förhécz Adrienn műsorvezető hozzátette, szerencsére hazánkban nincsenek olyan extrém, nehezített időjárási körülmények, amelyek életet fenyegető kockázatot jelentenének a gyerekeknek.

Az időjárás-jelentésében a világnap kapcsán a közmédia legkisebb nézőinek színes gyermekrajzaiból mutattak be virtuális tárlatot a közelmúltban meghirdetett rajzpályázatuk legszebb műveiből. Förhécz Adrienn kiemelte, nem volt könnyű dolguk a válogatáskor, mivel rengeteg pályamű érkezett be határon innen és túlról.

A további részletek az aktuális időjárás-jelentésében megtekinthetők.

Olvasson tovább