Szeptember 11-ről emlékezett meg a közmédia időjárás-jelentésében

20 évvel ezelőtt történt az Amerikai Egyesült Államok egyik legtragikusabb eseménye: 2001. szeptember 11-én omlott össze egy terrortámadás után a Világkereskedelmi Központ. A közmédia időjárás-jelentésében Tóth Tamás meteorológus New York egyik utcáján állva emlékezett meg a szomorú évfordulóról.

Bár két évtizeddel ezelőtt történt, az egész világ élénken emlékszik az eseményekre. 2001. szeptember 11-én csaknem háromezren vesztették életüket és 25 ezren megsérültek egy összehangolt Al-Kaida merényletben. A radikális iszlamista terroristák négy utasszállító gépet térítettek el az Egyesült Államokban. A repülők a Világkereskedelmi Központ épületébe, a Pentagonba illetve Pennsylvania állam területén egy mezőbe csapódtak be. Az ikertornyokból álló komplexum a szerkezeti sérülések miatt még a támadások napján összeomlott. A világtörténelmet megváltoztató eseményeket döbbenten figyelte a világ és húsz év után sem feledte.

A terrortámadás 20. évfordulóján, 2021. szeptember 11-én világszerte megemlékezéseket tartanak. A közmédia időjárás-jelentésében Tóth Tamás meteorológus idézte fel a megrázó merényletet, amelyben kitért arra is, hogy milyen ökológiai követkeményeket vont maga után. A támadást követően egészségre káros, mérgező anyagok kerültek a levegőbe, amelyeket csak a napokkal később érkező csapadék tudott eltávolítani a szűk New York-i utcákból. A további részletek az idézett videóból ismerhetők meg.

Videó ajánló

Olvasson tovább