Vissza Tokióba – A paralimpia eseményei a közmédia csatornáin

Augusztus 24. és szeptember 5. között Tokióban rendezik meg a XVI. nyári paralimpiai játékokat. A közmédia közvetít a nemzetközi sportesemény legfontosabb eseményeiről és számos csatornáján beszámol a különböző mérkőzésekről, kiemelten a magyar paralimpikonok eredményeiről.

A XVI. nyári paralimpiai játékokat eredetileg 2020. augusztus 25. és szeptember 6. között tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel későbbre halasztották. Először fordult elő, hogy a nyári játékokat – a paralimpiát és az olimpiát egyaránt – új időpontra kellett ütemezni. A tokiói paralimpián összesen 540 versenyszámban 22 sportág legjobbjai, közel 4400 parasportoló méri össze tudását. A játékokra a magyar csapatban 37 versenyző, illetve egy kísérő versenyzőtárs kapott helyet, valamint 31 hivatalos kísérő utazott ki.

Az öt évvel ezelőtti, riói paralimpiához hasonlóan a magyar paralimpikonok szerepléséről, a legfontosabb eseményekről az M4 Sport tudósít majd, valamint az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió is feldolgozza a történéseket különböző hírműsoraiban. Augusztus 25-én, szerdán pedig rendhagyó portrérovat indul a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, amelyben paralimpikonokat mutatnak be 12 napon keresztül. A hallgatók a parasportolók életútját ismerhetik meg, olyan sportágakat bemutatva mint a paraatlétika, a kerekesszékes sportlövészet vagy éppen a vívás.

Paralimpiai játékok  – augusztus 24. és szeptember 5. között a közmédia csatornáin!

Borítókép: Tokió, 2021. augusztus 24.
Résztvevők a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság lobogójával a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpiai játékok nyitóünnepségén az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 24-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasson tovább