×

4,5 millió ember követte az ötkarikás játékokat az M4 Sporton és a Dunán!

Július 23. és augusztus 8. között a lakosság 53%-a (4 millió 539 ezer fő) kapcsolódott be az ötkarikás játékok közvetítéseibe az M4 Sporton vagy a Dunán. Az m4sport.hu öt webes csatornáján is kiugró volt a nézettség az olimpia alatt, több mint 1,2 millió videó indítást kezdeményeztek a látogatók. Az ötkarikás játékok legnézettebb eseménye hazánkban Siklósi Gergely egyéni párbajtőr döntője volt.

Az M4 Sport és a Duna Televízió összesen 556 órán keresztül (több mint 23 nap) közvetítette a játékokat. Ezen kívül az m4sport.hu öt webes csatornáján is élőben követhették a nézők az olimpiát, így minden magyar indulót megmutatott a közmédia.
Az ötkarikás játékok tizenhét versenynapja alatt 105 percre növekedett az M4 Sport egy főre jutó átlagos napi nézettségi ideje, ez 119 százalékos bővülést jelentett a korábbi időszakhoz képest.

Az idei olimpián az élő események általában hajnali 2 óra és 16 óra között zajlottak. Így ha ezt az idősávot nézzük az M4 Sport 12,2%-os közönségrészesedéssel a legnézettebb csatorna volt hazánkban az ötkarikás játékok ideje alatt, míg a Duna a 4,1%-kal a harmadik.

Az M4 Sport közönségaránya a 18-49 évesek körében, az olimpia élő közvetítéseinek idősávjában, 16-óráig, 10,5%-ra nőtt, amivel a legnézettebb volt a kereskedelmi célcsoportban is. A fiatal felnőtt férfiak körében még ennél is jelentősebb volt az M4 Sport előnye, a kiemelt idősávban 13,3%-os részesedést ért el a csatorna.

XXXII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTEKOK TOP 3 legnézettebb közvetítései az M4 Sporton (a teljes népesség körében):
1. Férfi párbajtőr egyéni döntő, Siklósi Gergely     568 ezer fő (24%-os közönségarány)
2. Női kézilabda csoportmérkőzés, Magyarország–Franciaország     511 ezer fő (21%-os közönségarány)
3. Férfi kard egyéni eredményhirdetés, Szilágyi Áron     455 ezer fő (23%-os közönségarány)

Az m4sport.hu oldalon a legnézettebb esemény a Magyarország – Horvátország vízilabda negyeddöntő volt. Több mint 62 ezren követték élőben a mérkőzést.

A közmédiából 52 fő dolgozott azon Tokióban, hogy az olimpia ideje alatt minden eddiginél több eseményt láthassanak magyar kommentárral a közmédia nézői, látogatói.

Forrás: Nielsen Közönségmérés és Gemius Prism

Videó ajánló

Olvasson tovább