Szabó Gabriella elárulta, melyik olimpiai bajnoki címe a legkülönlegesebb számára

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella osztotta meg aranyérmeihez fűződő érzéseit hétfőn reggel a Petőfi Rádióban. A Talpra magyar adásában a sportoló arról is mesélt, milyen sztárokkal futott össze az ötkarikás játékok során.

Végre ismét olimpiát nézhet Szabó Gabriella, aki kislánykora óta rajongója a négyévenkénti megmérettetésnek. Bár az utolsó három ötkarikás játékoknak részese volt, mégsem tudta figyelemmel kísérni az eseményeket. Kajakosként mindig a program második felében versenyzett, a koncentráció és felkészülés miatt kimaradt a szurkolásból. Most azonban ismét nézheti az olimpiát, felkel hajnalban, majd délután a Milleránis Parkban ismét átéli a sikereket a nézőkkel a helyszínen kialakított bázison – derült ki a Petőfi Rádió, Talpra magyar című műsorából, ahol az olimpiai játékok kapcsán vendégeskedett.

Szabó Gabriella három olimpiai bajnoki címet nyert. Bár aranyérmesként háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára, mindhárom alkalmat különböző érzésekkel élte meg.

„Az elsőnél összegződött, hogy 16 éve kajakozom, hogy mennyire tökéltes négy év van mögöttem és persze ez volt az első aranyérmem olimpián. A második a legkülönlegesebb, hiszen Kozák Danutával nyertem, akivel kislánykorom óta együtt kajakoztam és úgy éreztem, sorszerű lenne együtt nyerni. Ráadásul betegséggel érkeztünk az olimpiára és szinte reménytelennek tűnt a győzelem. Az utolsónál pedig a dobogón állva az a gondolat keringett bennem, hogy ez lesz az utolsó” – mesélte Szabó Gabriella a Talpra magyarban.

Szabó Gabriella 2012-ben a londoni olimpián aranyérmet nyert a kajak négyes tagjaként 500 méteren. Négy évvel később Rio de Janeiróban először Kozák Danutával K2-ben 500 méteren lett olimpiai bajnok, majd négy nap múlva a négyes tagjaként ismét a dobogó legtetejére állhatott.

Bár sem Pekingből, sem Londonból, sem pedig Rióból nem látott sokat – hiszen versenyszáma mindig az olimpia második felében volt, így szigorú tervhez kellett tartania magát -, az olimpiai faluban azért számtalan élményt szerzett.

„A pekingi olimpián besétáltunk Kucsera Gáborral az úszás döntőkre egyenesen a bemelegítő medencékhez, ahonnan éppen Michael Phelps, most már huszonháromszoros olimpiai bajnok amerikai úszó mászott ki, de ültem már le Rafael Nadal mellé is az étteremben” – mesélte a Petőfi Rádió hallgatóinak Szabó Gabriella.

A beszélgetés alább újrahallgatható:
https://soundcloud.com/petofi-radio/szabo-gabriella-haromszoros-olimpiai-bajnok-a-talpra-magyar-studiojaban

Az ötkarikás játékok eseményeit az M4 Sport és a Duna Televízió képernyőjén, a Kossuth Rádióban, valamint az m4sport.hu öt ingyenesen elérhető webes csatornáján lehet követni.

Olvasson tovább