×

Felvételi 2021 – A közmédia csatornáin is közzéteszik a felsőoktatási ponthatárokat

Csütörtökön este nyolc órakor hozza nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárokat az Oktatási Hivatal, amelyekre több mint 100 ezer felsőoktatási tanulmányokra készülő diák vár. A felvételizők a közmédia két adóján, az M1 aktuális és az M5 kulturális csatornán követhetik élőben az eseményeket.

Idén július 22-én határozzák meg a felsőoktatási ponthatárokat a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével.

Bár az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradtak a már hagyományosnak számító Pont Ott Partik, idén több helyszínen is meghirdették a programot. Akik viszont inkább a képernyő előtt izgulnának a felvételijükért, a közmédia két csatornája, az M1 és az M5 is szolgál számukra aktuális információkkal. Az M1 híradó stábja élőben jelentkezik be a budapesti, központi pontszámváró rendezvényről, míg az M5 Librettó című műsorában szintén élőben közvetítik az eseményeket. A kulturális csatornán Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Jánosik Zsuzsanna, a HÖOK Diákjólétért felelős elnökségi tagja, valamint Dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese latolgatják majd a felvételiesélyeket.

A műsorok az adást követő napon visszanézhetők a MédiaKlikken 60 napig.

Videó ajánló

Olvasson tovább