×

Hazai pályán írhat történelmet az angol válogatott

Finisébe érkezett a labdarúgó Európa-bajnokság, kedden és szerdán az elődöntőket, míg vasárnap a döntőt rendezik Londonban. A legjobb négyben az angol válogatott is szerepel, amelyre legutóbb 25 évvel ezelőtt volt példa. A mostani négyes közül egyedül Anglia nem nyert még kontinenstornát, most viszont hazai pályán vezethet útja a győzelemig. Ennek megfelelően óriási fociláz uralkodik a helyszínen, ami a megötszöröződő szállodai szobaárakban is tetten érhető. Hajdú B. István kommentátor kedden reggel adott londoni hangulatjelentést a Petőfi Rádió hallgatóinak.
 

„A mérkőzés napján a stadion környékén óriási a hangulat, utána pedig órákig őrjöngenek a szurkolók” – mesélte a korábbi londoni tapasztalatokról Hajdú B. István a Petőfi Rádió HazaAdásában kedden reggel, az angol válogatott hazai mérkőzései kapcsán. A negyeddöntős Anglia nemzeti tizenegye szerencsés helyzetben van, ugyanis egy római kiruccanástól eltekintve az összes meccsét hazai pályán játszhatta és ha sikerül a bravúr, akkor az Eb-trófeát is otthon emelheti a magasba. Az Eb hátralévő három mérkőzésének ugyanis a Wembley Stadion ad otthon. Ennek előnyeit azonban nemcsak a válogatott igyekszik javára fordítani, hanem a szállodaipar is.

„A vasárnapi becsekkolásom során a recepciós mondta, hogy a londoni szállodaárak a meccs napján körülbelül ötszörösei az eredetinek” – mesélte Hajdú B. István a Petőfi Rádió HazaAdásában kedd reggel.

A mostani Eb legjobb négy csapata közül eddig csak Anglia nem nyert Európa-bajnokságot. Hogy lesz-e bravúr hazai közönség előtt, történelmet ír-e az angol válogatott vasárnap estére kiderül.

A közmédia nézői az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon követhetik élőben az eseményeket, Hajdú B. István kommentálásával. A mérkőzések 21 órakor kezdőnek, de érdemes már 20 órakor az M4 Sportra kapcsolni, hiszen sok érdekességet tartogat a Felvezető műsor is.

Július 6. 21 óra Olaszország – Spanyolország elődöntő.
Július 7. 21 óra Anglia – Dánia elődöntő.
A döntő július 11-én, vasárnap 21 órakor kezdődik.

Borítókép: London, 2021. június 13. Az angol Raheem Sterling ünnepli gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Horvátország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. június 13-án. MTI/AP/Pool/Justin Tallis

Videó ajánló

Olvasson tovább