Lendület: Bemutatjuk Pigniczki Fanni sporttörténelmi olimpiai kvótájának történetét ritmikus gimnasztikában

Június 24-én, 16:30-tól az M4 Sporton!
 

A júniusi Lendületben bemutatjuk Pigniczki Fanni sporttörténelmi olimpiai kvótájának történetét ritmikus gimnasztikában, és az utánpótlás tornászok nemzetközi Budapest Kupáját, amelyet végre nézők előtt rendeztek meg, továbbá az aerobikosok elképesztő világbajnoki sikerei is a fókuszba kerülnek. A Lendület június 24-én, csütörtökön 16:30 órától látható az M4 csatornán.

Sporttörténelmi sikert aratott Pigniczki Fanni azzal, hogy a várnai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon kvótát szerzett a nyári ötkarikás játékokra. Erre több mint húsz éve nem volt példa a sportág hazai történelmében. A siker titkáról Pigniczki Fanni mesél, a háttérmunkáról pedig Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának elnöke és Gelle Noémi edző oszt meg kulisszatitkokat az Ászok ásza rovatban.

A Nehéz napban a hatodik alkalommal megtartott nemzetközi utánpótlás torna viadalra, a Budapest Kupára látogattunk, amely egyben egyfajta évadzáró is volt a fiú mezőnynek. A legeredményesebb hazai tornászok mellett az utánpótlás szövetségi kapitánya, Puskás Jenő is értékeli a látottakat.

Az Ígéret földje rovatban az ifi lány korosztály számára a nyári szünet előtti utolsó megmérettetésre, az országos bajnokságra látogattunk el. Összeállításunkból kiderül: ki nyerte a Kanyó-kupát, illetve az is, ki volt a korcsoport nagy visszatérője.

Sporttörténelmi sikerrel kezdtük és azzal is zárjuk a júniusi adást. Az aerobikosok ugyanis sosem látott éremmennyiséget gyűjtöttek Bakuban a felnőtt- és az utánpótlás világbajnokságokon.

A Lendület június 24-én csütörtökön 16:30-tól látható az M4 csatornán.
Ismétlés: Június 25., 7:20; június 29., 04:25.

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább