Angol-skót Eb-összecsapás az M4 Sporton: pikáns találkozó lesz

Óriási hangulat és egy rendkívül látványos összecsapás várható pénteken a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjában, ahol az első körben vereséget szenvedő skótok küzdenek meg az angol válogatottal. A mérkőzést az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon élőben láthatják a nézők, Székely Dávid tolmácsolásában. A közmédia kommentátori csaptának tagja a Petőfi Rádió HazaAdás című rovatában elárult egy friss sajtóhírt is arról, hogy az UEFA fontolgatja: Londontól elveszi és Budapestnek adja az úgynevezett „final four” összecsapását.

„Egy angol-skót csata mindig nagyon pikáns, már 1872-ben is játszott egymással a két csapat. Mindenképpen győznie kell a skót válogatottnak Anglia ellen, ha tovább szeretne jutni a csoportból, hiszen első mérkőzésükön vereséget szenvedtek a csehektől. Emiatt is nagy iramra és elszántságra kell számítani a péntek esti angol-skót Eb-mérkőzésen” – mondta az M4 Sport Eb-kommentátori csapatának tagja pénteken reggel. A Talpra magyar adásában hozzátette: „már a himnuszokat is érdemes lesz hallgatni, hiszen az angol szövetség előre kérte, hogy ne fütyüljék ki az angol szurkolók a skót himnuszt. A 90 ezer fő befogadására alkalmas Wembley Stadionba csak 22 ezer 500 főt engednek be papíron, ebből 2700 skót lesz, akik aztán nagyon tudnak szurkolni, így óriási hangulat várható. Szerintem a csoportkör egyik legpikánsabb, legérdekesebb összecsapása lesz”.

Székely Dávid a Londonban tapasztalható szigorról is mesélt Harsányi Leventének és Bikfalvi Tamásnak. Elmondta, még őket, tévéseket sem engedték át eddig a stadion azon zónájába, amely az újságíróknak van fenntartva.

Az UEFA egyébként próbálja rávenni az angolokat némi enyhítésre. A The Times csütörtök esti híréről is beszámolt ennek kapcsán Székely Dávid: „Egyes hírek szerint az UEFA picit fenyíti a londoniakat, hogy engedjenek a korlátozásokon, legalább annak a 2500 VIP vendégeknek, akik az utolsó három mérkőzésre érkeznének. Ha nem így tesznek, akkor benne van a pakliban, hogy esetleg Budapest rendezi meg ezeket az összecsapásokat”.

Az Anglia–Skócia Eb-mérkőzés 21 órakor kezdődik, amelyet élőben lehet követni az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon, ahogy az Európa-bajnokság összes meccsét is.

A pénteki HazaAdás, amelyben Székely Dávid az Eb kulisszatitkairól mesélt IDE kattintva hallgatható újra.

Olvasson tovább