Művészeti aukció segíti a Covid-árvák támogatására létrehozott alapítvány munkáját

A közösségi felajánlások mellett egy képzőművészeti árverés is támogatja a Regőczi István Alapítványt, amelynek missziója a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek és családjaik megsegítése. A rendhagyó aukcióról a kuratórium elnöke, Herczegh Anita és az egyik kiállító, Nagy Boglárka festőművész tájékoztatták az M2 Petőfi TV nézőit az Én Vagyok Itt! című műsorban.
 

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Covid-árvák megsegítésére hívták életre a Regőczi István Alapítványt. Magyarországon közel 500 család érintett és 800 gyerek lett árva vagy félárva a koronavírus-járvány következtében, számukra gyűjtenek elsősorban pénzbeli támogatást az alapítvány szervezésével.

„Bár az elhunyt szülők szeretetét, ölelését nem tudjuk pótolni, de az anyagi támogatással szeretnénk kicsit rendezettebbé tenni a családok helyzetét. A célunk, hogy a gyerekeket egészen felnőtté válásukig, 18 éves korukig segíteni tudjuk” – fogalmazott Herczegh Anita, a kuratórium elnöke.

Az Én Vagyok Itt!-nek adott interjújából az is kiderült, hogy az alapítvány munkatársai jelenleg a családok szükségleteinek felmérésén dolgoznak a különböző gyermekjóléti és családsegítő központok, valamint a karitatív szervezetek bevonásával. Az anyagiakon felül többek között sportolási lehetőséget, ösztöndíjakat, pszichológiai támogatást biztosítanak a számukra, az özvegyeknek pedig akár jogi segítséget is nyújtanak.

A hiánypótló kezdeményezést támogatja egy izgalmas kiállítás és előadás a badacsonyi Hableány étteremben, ahol 2021. nyarán kortárs festők tárlata nyílt meg. A kiállítók között szerepel Nagy Boglárka festőművész, aki az esemény hivatalos megnyitóján, a badacsonyi mólón, élőben készített el egy alkotást. Ez a festmény kerül aztán a kiállítás középpontjába, amelyre online, illetve személyesen a helyszínen is lehet majd licitálni. Az aukció során befolyt összeget a Regőczi István Alapítvány kapja, ezzel is felhívva a figyelmet a tragikus sorsú gyermekek megsegítésének fontosságára. További részletek az Én Vagyok Itt! idézett adásában láthatók.

Hétfőtől-szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Olvasson tovább