Ridikül

Pszichológushoz fordult Nagy Bogi testkép- és evészavara miatt

Nemtől és kortól függetlenül bárki küzdhet testképzavarral. Nagy Bogi énekesnő is ezzel a problémával szembesült, ráadásul esetében mindez evészavarral is párosult. Sokáig maga sem tudta, hogy baj van, amint azonban ráeszmélt, azonnal segítséget kért. Minderről kendőzetlen őszinteséggel beszélt Nagy Bogi a Ridikülben.
 

„Mindig is csinos barátnőim voltak, ráadásul folyton azt hallottam a saját baráti társaságomban is, hogy egy lánynak 50 kiló alatt kell lennie. Mindezek miatt kialakult bennem egy kisebbségi komplexus, azt éreztem, hogy nem vagyok elég jó” – mesélte Nagy Bogi énekesnő Dióssy Klárinak a Ridikülben arról a hosszabb folyamatról, amely testképzavarához vezetett. Az énekesnő arról is beszélt, hogy helyzetén a közösségi média is csak rontott, hiszen az általa követett modellek és divatikonok oldalain is csak szép testű, tökéletes alakú nőket látott, amelyek tovább erősítették önmagával szembeni negatív érzéseit, problémájához ráadásul tavaly novemberre már evészavar is társult.

„Stúdióztam, tanultam és nem volt időm magamra, egyszerűen túlvállaltam magam, de senki sem vette észre, hogy baj van, sokáig még én sem. Az iskolában és a kollégiumban is kijártam evés után a vécére, de mikor ez otthon is megtörtént egy nyugalmas családi rendezvény után, tudtam, hogy baj van” – vallotta be Nagy Bogi, aki elsőként édesanyjához fordult segítségért és végül pszichológushoz ment problémájával.

„A szakember megnyugtatott, hogy igazából lelkileg rendben van velem minden, csak kimerültem. Szerencsére igaza lett, hiszen novemberben elkezdődött az online oktatás, volt időm pihenni, megnyugodtam és túllendültem ezen a nehéz időszakon” – nyugtatott meg mindenkit az énekesnő, hozzátéve: „most abszolút jól vagyok”.

Az elvárások és ideálok miatt bárkiben kialakulhat testképzavar, ám nem mindenki van tisztában ennek jeleivel. Hogyan lehet felismerni a problémát, mikortól kell segítséget kérni, mi a módja annak, hogy reálisan lássuk önmagunkat? Ezeket a kérdéseket járta körbe pénteki adásában a Ridikül. A Duna Televízió műsorának ezúttal Czingel Szilvia író, kultúrantropológus, Kozma Rita plus size stylist, body positive aktivista, Nagy Bogi énekes és Cseh Tamás cukorbetegéletmód-tanácsadó voltak a vendégei.

A Duna Televízió Ridikül című műsorának pénteki adását IDE kattintva lehet újranézni!
Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

További olvasnivalók