×
Ridikül

A kevesebb mindig több – Pauli Zoltán a Ridikülben árulta el a tökéletes grillételek titkát

A pandémia ideje alatt több idő jutott a sütés-főzésre sok magyar háztartásban. A házi kenyér mellett a különböző ételkülönlegességek is helyet kaptak az asztalokon, a jó idő közeledtével pedig ismét terítékre került a grillezés. A Ridikül csütörtöki adásában Pauli Zoltán árulta el, melyek a leggyakoribb hibák, amelyeket elkövethetünk grillezés közben.
 

A gasztrokultúra óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz évben Magyarországon is. Gombamód szaporodtak az újhullámos éttermek az országban, ugyanakkor a hagyományos étkezdék, menzák színvonala ezzel párhuzamosan fejlődött. A koronavírus-helyzet pedig azt eredményezte, hogy a vendéglátóhelyek helyett a magyar háztartások is elkezdték kikísérletezni a gasztroforradalom legújabb receptjeit.

A Duna Televízió Ridikül című műsorában a jó idő közeledtével az otthoni és a kerti grillezés került a fókuszba, ahol Serényi Zsolt séf, Kócsa László főzőiskola-alapító mellett Pauli Zoltán gasztro-, bor- és marketingszakember avatta be a nézőket saját grilltitkaiba. A Villányi borvidék ismert arca nagy rajongója a kerti sütögetéseknek és szabadtűzön készült ételeknek, de nem tagadja, hogy mint minden, ez is képes függőséget okozni.

„Nálam a kerti sütögetés mindig egy baráti együttléthez kapcsolódott, hobbiszinten rengeteg ilyet csináltunk, mindig része volt az életünknek. A szabadtűzi sütés a legnagyobb mániám. Számtalan grillsütőm volt az évek során, és aki ebben benne van, jól tudja, ez is olyan lehet, mint egy függőség” – vallotta be a műsorban Pauli Zoltán, akinek a gasztronómia nemcsak a hivatása, hanem a hobbija is.

Szakértőként jó rálátása van arra is, hogy a hobbi szakácsok a legtöbbször mivel hibáznak, ha grillezésre adják a fejüket. Az odafigyelő húsvásárlás és a sütési idő türelmes kivárása mellett azt is fontosnak tartja, hogy milyen fűszereket és olajokat használnak az emberek.

„Grillezéskor kétféle ember létezik: az egyik, aki jó előre bepácolja a húst valamilyen előrecsomagolt fűszerkeverékkel, és a másik, aki alapjáraton fűszerezett, pácolt húst vásárol. Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik a jobb választás, és ilyenkor a legőszintébben tudom azt mondani, hogy a kevesebb mindig több. Nem feltétlenül célravezető rengeteg fűszert és olajat összeönteni, majd ezzel napokig pácolni a húst. A legtökéletesebb fűszer szinte mindig a só és a bors” – árulta el a grillezés kulcsát a gasztroszakértő.

További konyhai tippekért érdemes a közmédia műsorait követni: a Duna Televízió Család-barát magazinjában, Széll Tamással és Anger Zsolttal a Főmenüben, az Ízőrzők és Borbás Marcsi szakácskönyve műsorokban, valamint a Petőfi Rádió gasztrotémájú adásaiban is hasznos tanácsokra lelhetnek az érdeklődők.

A teljes adás az alábbi linken visszanézhető:

Ridikül, Grillszezonra fel!

A Ridikül korábbi adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a MédiaKlikk felületén.

Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

További olvasnivalók