×

Szurkolásra és sportolásra buzdít a Punnany Massif olimpiára írt dala

A hazai könnyűzenei élet népszerű formációja, a Punnany Massif fülbemászó dalt írt a tokiói olimpia kapcsán. A közelmúltban debütáló videóklipben olyan olimpiára készülő élsportolók is feltűnnek, mint Kozma Dominik, Szilágyi Liliána, Márton Anita vagy Baji Balázs. A friss megjelenés kapcsán az előadók meséltek az új dalhoz és a sporthoz fűződő viszonyukról a Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában, de azt is elárulták, hogy akadt közöttük olyan zenekari tag, aki a szerzeményük hatására vezette be az életébe a rendszeres testmozgást.

Hamarosan ismét élőben élvezheti a közönség a magyar zenét, addig is azonban számos újdonsággal lepik meg a rajongóikat zenészeink. A pécsi alapítású Punnany Massif zenekar úgy írt aktuális dalt, hogy kivételesen nem a pandémia, hanem az idén esedékes tokiói olimpia került a fókuszba. Hosszú hallgatás után debütált a Tokiiiooooo című daluk, a hozzá elkészült klipet látva és a szöveget hallva pedig egyértelműen kiderül, hogy a szerzemény egyfajta „legális dopping” az olimpiára készülő magyar sportolóknak és persze egyúttal a szurkolóknak is.

A hiphop formáció két tagja, Wolfie és Meszi a klippremier kapcsán részletesen meséltek a dal keletkezési körülményeiről a Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában a műsorvezetőnek, Somossy Barbinak.

„Tavaly a Magyar Olimpiai Bizottság kérésére már elkészült egy hivatalos dal, a Kétoldalú minden érem Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé közreműködésével. A mi dalunk, a Tokiiiooooo tulajdonképpen ennek a párja, egy nem hivatalos sporthimnusz. Az igazat megvallva, bár sokan vagyunk a formációban, az egyetlen igazi sportember közöttünk Meszi, de a videóklip forgatása után én is rávettem magam, hogy elkezdjek mozogni” – újságolta a műsorban Wolfie, a zenekar egyik alapítója, aki ma már sajnálattal gondol vissza arra a hosszú időre, amit rendszeres testmozgás nélkül töltött.

„Gyerekkoromban sok minden akartam lenni. Az egyik, a hivatásos sportoló volt, de ettől nagyon messzire kerültem. Viszonylag sokáig, viszonylag jól futballoztam, de hiába lépegettem előre a ranglétrán, nem tudtam elkerülni a végzetemet, a zenét. Jómagam több generációs zenész családba születtem, az én utam is ez lett. A sport ugyanakkor rendszeres része az életemnek ma is. Jelenleg a Magyar Művész Válogatottban rúghatom a bőrt, ami amellett, hogy szórakoztató és jó kikapcsolódási lehetőség, óriási megtiszteltetés számomra. Úgy érzem, ez az új dalunk kicsit kárpótolt engem is a meghiúsult álmaimért” – fogalmazott a műsorban Meszes Balázs Meszi a csapat egyik énekese.

A sportolókat felvonultató látványos videóklipben nemcsak a már kvalifikált magyar élsportolók, hanem rendhagyó módon a magyar delegáció 2021-es olimpiai formaruházata is bemutatkozott. A zenekar tagjai mellett Kozma Dominik, Kovács Sarolta, Kazi Tamás, Szilágyi Liliána, Márton Anita, Szabó Gábor és Baji Balázs is feltűnnek a képsorok között.

Én Vagyok Itt! – hétfőtől szombatig minden este 21.05-től az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Borítókép: Orfű, 2014. június 20.
A Punnany Massif együttes a Fishing On Orfű fesztiválon 2014. június 19-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Videó ajánló

Olvasson tovább