Dalpremier a Talpra Magyarban - Balázs Fecónak állított emléket az Ivan & The Parazol

A Petőfi Rádió hallgatói ma reggel dupla dalpremierre ébredhettek a Talpra Magyarban. Harsányi Levente vezényletével mutatta be két új dalát a közkedvelt rockegyüttes, az Ivan & Parazol, akik saját szerzeményük mellett, a Korál együttes ikonikus dalát, a Homok a szélben című slágert is a közönség elé tárták a saját feldolgozásukban.

A hazai rádiók közül elsőként a Petőfiben volt hallható az Ivan & Parazol két új dala. A zenekar két tagja, a frontember Vitáris Iván és a gitáros Balla Máté a Talpra Magyar című reggeli műsorban meséltek a hallgatóknak a Milyen kár című saját szerzeményükről, valamint a Balázs Fecó emlékére készült feldolgozásukról, a Homok a szélben című dalról.

A cover különlegessége, hogy egy élő felvétel, amit a Bem rakpart 6. alatt rögzített a zenekar, ahol a Minitől kezdve a Korálon át rengeteg nagymúltú magyar zenekar megfordult és adott koncertet. A fiúk nem tagadják, a tavaly év és példaképük váratlan halála érzékenyen érintette őket, ezért döntöttek úgy, hogy feldolgozzák a zenész munkásságának egyik leghíresebb darabját.

„Régóta gondolkoztunk már azon, hogy elővegyük ezt a dalt. Időközben azonban szomorú aktualitása lett annak, hogy feldolgoztuk a Homok a szélbent, hiszen Fecó tavaly sajnos itthagyott bennünket. A többi zenekari tag nevében is mondhatom, hogy nagy rajongója voltunk a zenéjének. A felvétel különösen furcsa atmoszférában telt, hiszen a színpadon, mögöttünk letakarva volt Fecó Hammond orgonája, miközben feljátszottuk a dalt. Ha pedig ez nem lett volna elég, akkor a zenei élet ismert arca, Kraft Tamás hangmérnök – miközben a háttérben hegesztett -, megjegyezte, hogy olyan érzése lett egy pillanatra, mintha feléledt volna a Korál” – mesélt a Talpra Magyarban az ihletett pillanatról a zenekar énekes frontembere, Vitáris Iván.

A műsorban meglepetésvendégként Dorozsmai Pétert, a Korál dobosát is bekapcsolták, aki a zenekar tagjai nevében megköszönte a feldolgozást és gratulált hozzá a zenekarnak. A nagyérdeműnek azonban egyelőre várnia kell, hogy élőben is hallhassa a szerzeményt, ugyanis a fiúk egyelőre nem sietnek vissza a színpadra.

„Nem sürgettük, hogy az enyhítésekkel párhuzamosan azonnal színpadra álljunk. Egyelőre folyamatosan próbálunk. Júliusban térünk majd vissza először a koncertezéshez, de akkor már lemezbemutatóval” – kecsegtette a Tapra Magyar hallgatóit Vitáris Iván.

Talpra Magyar – minden hétköznap 6.30 tól a Petőfi Rádió műsorában.
A Talpa Magyar korábbi adásai podcast formájában visszahallgathatók a PetőfiLive weboldalán.

Olvasson tovább