Ridikül

Oláh Gergő: a szüleim házasságán a hit segített

A népszerű énekes, Oláh Gergő volt a Duna TV Ridikül című műsorának vendége, aki a keddi adásban a vallási meggyőződéséről és hitéről vallott. A tehetségkutató-győztes személyes történetet mesélt arról, hogyan változtatta meg a hit a családja és a saját életét.

Oláh Gergő gyermekkorában, a szülei példáján keresztül tapasztalhatta meg, mekkora erőt képes megmozgatni a hit, hogyan tudja megváltoztatni egy ember szokásait és személyiségét. Ma már négy gyermek édesapjaként különösen nagy felelősséget érez abban, hogy átadja a vallás és a hit jelentőségét. Korábban sosem mesélt erről, de a Ridikül keddi adásából kiderült, annak idején a saját családja boldogságát is éppen ez mentette meg.

„Volt a szüleim házasságának egy rosszabb időszaka, és édesapámat a hit hozta ki ebből az állapotból. Megtért. A régi, negatív önmagát elhagyja az ember és Isten segítségével egy teljesen új életszakaszba lép. Mi ezt nyolcévesen is észrevettük. Emlékszem, a mai napig édesanyám hangjára, mikor édesapám belépett az ajtón a megtérése napján: »Te nem az a Gyuri vagy, aki eddig voltál« ” – vallott a Ridikül műsorvezetőjének, Dióssy Klárinak az énekes.

Az egykori tehetségkutató-győztes saját megtérésének történetét is megosztotta a nézőkkel. Egy lány vitte őt a hit ösvényére: az ő életén keresztül tapasztalta meg, hogy mekkora ereje van annak, ha valaki elkötelezi magát Isten felé.

„Tizenhét éves voltam, amikor az életemben komoly szintre emelkedett a vallás. Egy lány hatására hoztam meg a döntést. Most már tudom, hogy őt használta Isten, hogy engem is rávezessen a helyes útra, azóta teljesedett ki igazán a saját hitéletem. Mindent úgy próbálok tenni, hogy az Istennek tetsző legyen, az ige, a Biblia alapján, mert hiszek abban, hogy a Biblia Isten beszéde. Ha azt megcselekszem, ami ott le van írva, akkor a családomon áldás lesz” – fogalmazott az adásban Oláh Gergő, akivel a közmédia nézői a többi között A Dal 2019-es évadában is találkozhattak, ahol a Hozzád bújnék című dallal versenyzett.

A Ridikül aktuális adásait 60 napig lehet újranézni a Médiaklikk oldalán.

Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

További olvasnivalók