Család-barát

Baji Balázs a tokiói olimpiára készül

Súlyos sérülése és műtétje után az is szóba került, hogy vissza kell vonulnia az élsporttól Baji Balázsnak. A világbajnoki bronzérmes gátfutó azonban túllépett a nehézségeken és a Család-barát csütörtöki adásában azt is megerősítette, hogy az olimpiai kvalifikáció a célja.

„Fordulhatunk rá a tokiói kvalifikációra” – jelentette ki Baji Balázs, a Duna televízió Család-barát című magazinműsorának csütörtöki adásában, ahova a Magyar Sport Napja kapcsán hívták meg Bécsy Balázzsal, a Magyar Olimpiai Bizottság Marketing és Kommunikációs osztályának vezetőjével együtt. „Nehéz út áll mögöttem, a műtétem másnapján az is szóba került, hogy vissza kell vonulnom” – mondta Baji Balázs.

A világbajnoki bronzérmes gátfutónak 2019 február végén térdsérülése miatt volt szüksége a beavatkozásra. Márciusban aztán újabb műtéten esett át, és hónapokig mankóval járt. A kitartó munkának köszönhetően azonban egy évvel a műtét után újra indulhatott versenyen. „Sikerült felépülnöm és magam mögött hagyhattam a sérülést. Ismét élsportolóként tekintek magamra és készülök az olimpiára” – jelentette ki Baji Balázs.

„A lezárások és korlátozások miatt más lesz, mint a korábbiak, de minden, ami a sportpályákon történik ugyanolyan lesz” – mondta a közelgő tokiói olimpiáról, utalva ezzel arra, hogy a pandémia magunk mögött hagyott egy éve nem befolyásolja majd a sportolók teljesítményét. „A sport tökéletes példa arra, hogy az ember bármilyen körülmények között képes extra és rendhagyó teljesítményre” – fogalmazott a gátfutó.

„Hogy mekkora kerettel utazhat ki Magyarország az olimpiára, nem tudni pontosan, hiszen az elkövetkezendő két hónapban sok kvalifikációs versenyt rendeznek még” – mondta Bécsy Balázs, aki hozzátette azt is, hogy körülbelül 160 fős sportolói keretre számítanak. Nézze vissza a beszélgetést:

A Duna Televízión látható Család-barát magazin minden hétköznap 10.35-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.25-től pedig az aktuális hét adásainak legemlékezetesebb pillanataiból láhatnak válogatást az érdeklődők. A közéleti magazinban továbbra is a mindennapokat, a családokat, a testi-lelki egészséget érintő napi kérdésekkel, témákkal foglalkoznak. A főzősarokban recepteket, az ötletsarokban pedig ajándékötleteket is elleshetnek a nézők.

Borítókép: Budapest, 2021. február 21.
A férfi 60 méteres gátfutás későbbi győztese, Baji Balázs, a BHSE versenyzője a fedett pályás atlétikai bajnokságon a budapesti BOK Csarnokban 2021. február 21-én.
MTI/Mónus Márton

További olvasnivalók