Ridikül

Oszvald Marika: a lányom hatására megszelídülök

A különböző anyatípusokról beszélgetett Dióssy Klári műsorvezető vendégeivel a Ridikül szerdai adásában. Rost Andrea operaénekes, Oszvald Marika operetténekes és Király Linda énekesnő az anyaságról és édesanyjukhoz fűződő érzéseikről is vallottak. A műsor meglepetésvendége Sohonyi Attila költő volt.
 

Ki milyen anyatípus, tigris vagy galamb? Milyen mintát kaptak és adtak tovább? Ezekről beszélgetett Dióssy Klári a Ridikül szerdai adásban vendégivel. Abban Rost Andrea és Oszvald Marika is egyetértett, hogy mindkettőjükre a tigris típus a jellemzőbb.

„Alapvetően tigris anya vagyok, de néha meg kell hunyászkodjak a gyerekem előtt. Nagyon hamar fel tudom kapni a vizet, a lányom, Kriszti viszont sokkal racionálisabb személyiség és érvei hatására általában én is megszelídülök” – vallotta be Oszvald Marika, aki elárulta azt is, hogy lánya megszületésekor eufórikus boldogságot érzett. Az operetténekes hozzátette: a gyereknevelésben eleinte sokat segítettek a szülei, ám amikor gyermeke már nagyobb lett, Amerikán át Ausztráliáig mindenhova magával vitte. Nevelés szempontjából azt próbálta átadni lányának, hogy az életben a lélek harmóniája a legfontosabb, az, hogy ő jól érezze magát abban, amit csinál. Ezzel Rost Andrea is egyetértett. „A lényeg, hogy szeretni kell a gyermekek et, szeretettel kell terelni őket az úton. Mindig azt tanítottam nekik, hogy a sikert nem a sok pénz jelenti, hanem a boldogság megtalálása” – fogalmazott az operaénekes, aki két, mára már felnőtt gyerek büszke édesanyja.

Bár Király Linda még nem tudja, ő melyik anyatípusba tartozik majd, de sokat sejtet, hogy két öccse gyerekkoruk óta anyatigrisnek hívja őt. „Bár nem sokkal vagyok idősebb tőlük, alig több mint egy évvel, mindig is úgy éreztem, hogy vigyáznom kell rájuk. Bárki bántotta őket, azonnal ugrottam, sőt, még verekedtem is értük” – árulta el Linda, aki arról is mesélt, hogy szüleik szigorúan nevelték őket, nem volt bulizás, kicsapongás. Édesanyját példaképnek tekinti, aki erős nőként, még betegsége idején is a háttérből terelgette, segítette a családot.

Rost Andrea bevallotta, neki nem volt egyszerű kapcsolata az anyukájával. „Nyolcéves koromig nem a szüleim, hanem a nagyszüleim neveltek, ebből fakadóan anyukámmal nehezített volt a kapcsolatom. Felnőttként a szemére is hánytam, hogy nem kellettem neki. Élete végén aztán teljesen kisimult a viszonyunk, olyan feloldozást adtunk egymásnak, ami rendbe tette az életünket” – fogalmazott az operaénekesnő.

Sohonyi Attila költő, a Ridikül szerdai adásának meglepetésvendége elárulta, ő mindig édesanyjának és párjának mutatja meg először az új verseit. Sőt, anyukájához írt költeményének sorait alkarjára is tetováltatta. Attila saját bevallása szerint „ütni való” kissrác volt, aki általános iskolában és gimnáziumban is megbukott irodalomból, de a műsor hölgyvendégeiről is kiderült, hogy nem mindig voltak jó gyerekek.

„Sokáig példás tanuló voltam, aztán úgy 12 éves koromban lázadni kezdtem. Egyszer például kiszöktem a házból, elloptam anyáék kocsiját és bevezettem Manhattanbe tetoválást csináltatni” – mesélte Király Linda. Rost Andreának is akadtak csínytevései, volt, hogy a tükrön mázolta szét a medvesajtot, mert nem akarta megenni. Oszvald Marika pedig saját bevallása szerint a mai napig okoz fejtörést a lányának – most éppen azért, mert repülőt szeretne vezetni.

A Ridikül szerdai adását érdemes IDE kattintva visszanézni, hiszen Rost Andrea a műsorban előadta egy különleges versét, de kiderül belőle az is, hogy mitől érzékenyültek el a vendégek a beszélgetés során.

Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

További olvasnivalók