×

Cipőben ülő Cipő-szobrot avattak Ungváron

Stílusosan egy cipő takarta leleplezés előtt azt a miniszobrot, amelyet Ungváron avattak fel hétfőn a Bódi László „Cipő” emlékére. A Republic együttes egykori frontemberének tiszteletére emelt alkotás leleplezéséről az M5 Híradó számolt be.
 

Születésnapjához időzítve miniszobrot avattak Bódi László “Cipő”, a Republic együttes egykori frontembere emlékére szülővárosában, Ungváron. A Kárpátalján is rendkívül népszerű együttes énekese 1965. május 3-án látta meg a napvilágot a kárpátaljai településen és egyéves koráig élt a megyeszékhely közelében fekvő Kisgejőc községben. A miniszobrot leleplezése előtt stílusosan egy cipő takarta – számolt be az eseményről az M5 Híradója hétfőn este.

Az alkotás elkészítését és a környéke rendezését a főként ukrán nemzetiségű fiatalokból álló Armada Karpat civil szervezet kezdeményezte és finanszírozta. Az ungvári magyar főkonzulátust képviselő Kovács Attila konzul elmondta, hogy ez a kis szobrocska lehetőséget biztosít arra, hogy a következő generáció is megismerje Bódi László “Cipő” munkásságát. A leleplezés pillanata és szobor IDE kattintva megtekinthető!

M5 Híradó – minden nap 19.30-tól az M5 műsorán!

Videó ajánló

Olvasson tovább