×

Hosnyánszky: Annyira tiszteltem Benedek Tibit, hogy hozzászólni sem mertem

A Kossuth Rádió Az este című műsorának hétfői házigazdája Kemény Dénes mesteredző volt, akinek Hosnyánszky Norbert olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó mesélt gyerekkoráról, profi sportolóvá válásáról és válogatottbeli emlékeiről. A rendhagyó beszélgetés folytatása kedden 21.05-kor hallható a közszolgálati rádió műsorán.
 

A Kossuth Rádió 2018 szeptemberében indult Az este című műsorában a kérdező szerepét elsősorban nem a szerkesztő-műsorvezető, Marton Adrienn vállalja magára, hanem a házigazda – aki ezúttal Kemény Dénes mesteredző volt. A korábbi vízilabdázó és szövetségi kapitány a hétfői adásban Hosnyánszky Norberttel beszélgetett, amely során többek között kiderült, hogy volt tanítványa milyen sportokkal próbálkozott gyerekként, és végül miért esett a választása a vízilabdára. A világklasszis pólós és volt mestere kifejtették szerintük milyen a jó edző, de korábbi válogatottbeli játékostársaival való kapcsolatáról is kérdezte a sportolót Kemény Dénes.
„Mindenkivel jól kijöttem, de való igaz, hogy voltak olyan játékosok, akikkel ritkán beszéltem. Nem azért, mert nem kedveltem volna őket, sőt. Sokkal inkább azért, mert annyira tiszteltem őket, hogy nem mertem hozzájuk szólni. Az egyik ilyen játékostársam Benedek Tibi volt” – árulta el a vízilabdás.

Marton Adrienn szerkesztő-műsorvezető kérdésére Hosnyánszky Norbert hozzátette, hogy a játékukon ezt sosem lehetett észre venni, a medencében tökéletesen működött a kommunikáció kettejük között.
„Nagyon jól rá tudtam érezni Tibi játékára, kifejezetten örültem, ha egy medencében lehettem vele. Egyszerűen csak nem ő volt az, akivel – adott esetben – az olimpiai faluban elmentem megbeszélni a dolgaimat. A pekingi játékok idején például én 24 éves voltam, Tibi pedig 36, szóval ez valahol érthető is volt” – vélekedett a sportoló.

A beszélgetés első, hétfői részét itt visszahallgatja:

Hallgassa meg!

A második részt pedig kedden 21.05-kor kerül adásba a Kossuth Rádión, Az este című műsorban.

Videó ajánló

Olvasson tovább