Lendület: Az Év Sportolója voksolás

Január 28-án, 12:20-tól az M4 Sporton!

A 2021-es esztendő első Lendületében beszámolunk többek között az Év Sportolója voksolásról, ahol több kategóriában is jelöltek voltak a tornászok. Emellett az MTK Budapest ritimikus gimnasztikázói értékelik a 2020-as esztendőt, és egyedüli tv-stábként Keleti Ágnes 100. születésnapjának megünneplésére is ellátogattunk. A Lendület január 28-án 12:55 órakor kezdődik az M4 csatornán.

A Tökéletes mozdulatban a mersini torna Európa-bajnokságon csapatbronzérmet szerző Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású válogatott tagjai, valamint a szövetségi kapitány Draskóczy Imre szólalnak meg, akik az Év Sportolója választáson az egyéni sportágak csapatversenyében második helyen végeztek.

Az Ászok ászában még mindig maradunk az Év Sportolója Gálánál. Az immár kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia az Év női sportolója kategóriában végzett a második helyen Karakas Hedvig cselgáncsozó mögött. A jelölésről és az elért eredményről a Dunaferr SE és a válogatott kiválósága mesél.

Az Ígéret földje rovatban az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázóihoz látogatunk el, akik kiemelkedő évet zártak. A kijevi TOP Európa-bajnokságon Pigniczki Fanni a 11. helyen végzett a felnőttek egyéni összetett viadalában, Kocsis Evelin elképesztő teljesítményt nyújtva a juniorok mezőnyében bronzérmet szerzett a buzogány döntőben, Deutsch Lazsányi Erikát pedig az év edzőjének választották az MTK szakosztályvezetői.

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznő januárban ünnepelte 100. születésnapját, a Lendület stábját pedig az a megtiszteltetetés érte, hogy ott lehetett a szűkkörű ünnepségen. A szigorú előírások miatt csak egy kis delegáció, a Magyar Torna Szövetségtől Altorjai Sándor, a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Kulcsár Krisztián és Vékássy Bálint és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjától Nébald György köszöntötte a január 9-én 100 esztendős Keleti Ágnest, a világ legidősebb olimpiai bajnokát, aki a műsorban azt is elárulja, mi a hosszú élet titka.

Lendület január 28-án 12:20 órakor kezdődik az M4 csatornán.
Ismétlés: január 29.,5:30.

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább