Lendület: Fókuszban az Európa-bajnokságok és az azokon sporttörténelmi eredményeket szállító sportolók

December 31-én, 7:55-től az M4 Sporton!

Az év utolsó Lendületének fókuszában az Európa-bajnokságok és az azokon sporttörténelmi eredményeket szállító sportolók állnak. Emellett a fiú utánpótlás tornászok évzáró versenyeire is ellátogattunk, ezekről is megtekinthetnek egy összeálltást. Az adás december 31-én, csütörtökön reggel 07:55 órakor kezdődik az M4 sportcsatornán.

Az év vége elképesztő sikereket hozott a magyar tornasportnak, folyamatosan íródott át a sportág története. Kezdve a novemberi ritmikus gimnasztika felnőtt és junior Európa-bajnoksággal, amelyet a tornászok felnőtt és junior férfi, illetve női csapat és egyéni szereplése követett, amely minden várakozást felülmúlt. A Nehéz nap teljes egészében a férfi felnőtt- és juniorválogatott sikereiről szól, a tornászok a csapatérmek mellett egyéni összetettben és a szerenkénti finálékban is parádéztak, gondoskodva arról, hogy valóban érmekben gazdag legyen a karácsony.

A Tökéletes mozdulat a gyengébbik nem, a hölgyek teljesítményét veszi górcső alá, akik nem akartak lemaradni a férfiak mögött és mind a junior, mind pedig a felnőtt együttes fantasztikus éremkollekcióval tért haza Mersinből.
Az Ászok ászában a két friss Európa-bajnok, a junioroknál nyújtón aranyérmet szerző Balázs Krisztián, valamint az Eb-királynője, a kétszeres Eb-győztes, ugráson és felemáskorláton is diadalmaskodó Kovács Zsófia beszélnek arról, milyen az élet aranyéremmel a nyakukban.

Mindezt a csodát a helyszínen élte meg Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára, aki Törökországban csapatvezetőként volt jelen. A szakvezető a kint szerzett élményeiről, kulisszatikokról Különvélemény rovatunkban mesél, ahol a ritmikus gimnasztika Eb-sikereiről is szó lesz: Pigniczki Fanni a felnőtt egyéni összetett versenyben tizenegyedik helyen zárt, ami a magyar rg-nek is messze a legjobbja az elmúlt időszakban, Kocsis Evelin pedig buzogánnyal sporttörténelmi bronzérmet szerzett a junioroknál.

Az ígéret földje rovatban ellátogattunk a fiú utánpótlás tornászok legutóbbi versenyeire, a Kismester bajnokságra és a gyermek korosztály megmérettetésére.

A Lendület az év utolsó napján, azaz december 31-én, csütörtökön 7:55 órakor kezdődik az M4 sportcsatornán.
Ismétlés: 01.01., 2:00 és 01.02., 4:55

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább