A dalválasztó-show jubileumi évada január 30-án indul a Duna Televízión.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. jövőre is a nézőkkel közösen keresi Magyarország slágerét, amelyet 2021-ben egy ország dúdol majd. A január 30-án induló dalválasztóban a korábbiaknál is többen, összesen 40-en mutathatják be produkciójukat. Újdonság továbbá, hogy a nyolc döntősből a zsűri által kiválasztott legjobb négy dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban, nem csak a végső győztes. A Duna Televízió a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

A pályázatra több mint 400 produkció érkezett. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy A Dal továbbra is fontos katalizátora a magyar könnyűzenei életnek, amely idén még nagyobb jelentőséggel bír a zenészek körében, mivel fórumot kínál a fellépésre egy olyan időszakban, ami nem kedvez az előadóművészetnek.

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A tizedik alkalommal látható dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti „A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címet.

A Dal 2021 élő adásait január 30-tól szombat esténként, hét héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. A hét szombat számos izgalmat és különlegességet tartogat, amelynek legkatartikusabb pillanataként a március 13-i döntőben kihirdetik az év magyar slágerét.

A Dal 2021 mezőnye (előadó – dalcím):
Andelic Jonathan – Áldom
Balogh Eszter – Maradnék
Bari Lacika – Féltelek.
Beneath My Skin – Ébredj!
Chain Bridge Pop – Messze valahol
Csondor Kata – Bosszúállók
Detti – Nem muszáj
Down For Whatever – Zuhanás
Galda Levente – Eredő
GERENDĀS ft. Dárdai Blanka – Senkié
Hajdu Erik – Szürke madár
Heavy Brains – Emlékszel
Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Altató
Kállay Saunders – Haza jövök
Katona Petra – Viszlát Múlt
Kaukázus – Egyetlen szó
Kozma Orsi – Változik a világ
LivingRoom – Megtörtént
LongStoryShort! – Talán Holnap
Mudfield – Nincs szerencsém
Nági és Betti – Gyere velem
Nagy Adri – Hol voltál
Nagy Szilárd feat. Ragány Misa – Drága Hazám
Name Project – Altass el
No Sugar – Falak
Noémo – Hableány
Pejtsik Panna – Fehér Elefánt
Phoenix RT feat Diószegi Kiki – Jelzőfény
Pink & The Panthers – Sodor a Szél
Radics Gigi – Egy vagy velem
Siklósi Balázs – Csak egy IGEN
Sőti Barbi – Érezz idebenn
Süle Zsolt – Befúj
Swing à la Django – Maradok
Szabó Leslie – Legyen másnak is jó
Szekér Gergő – Hazatérsz
Szőke Nikoletta – Új esély
Tortuga – Törnek az Ablakok
Veréb Tomi – Miénk volt a Világ
YOULÏ – A legjobb

Érdemes követni A Dal 2021 honlapját, valamint a Facebook- és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2021 – január 30-tól a Duna Televízió műsorán.