Virtuózok V4+ 2021
×

Csodagyerekek és nemzetközi sztárok a Virtuózokban

Hatodik évadát kezdi meg az egyedülálló, magyar klasszikus zenei tehetségkutató műsor, amely forradalmasította a hazai televíziós piacot. 2020-ban a Virtuózok újabb mérföldkőhöz érkeztek, már nem csak hazánkban, de idén először a visegrádi négyek, vagyis Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Szerbia tehetségeit is bemutatják a nézőknek.

Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című, idei évad az öt ország gazdasági és kulturális együttműködését a zene nyelvén tolmácsolja a nézőknek. November 20-tól indul itthon, 27-től pedig minden résztvevő ország vezető tévécsatornáin látható lesz majd, összesen akár 70 millióan nézhetik egyszerre a műsorban szereplő csodagyerekeket, akik közül a legfiatalabb zenészpalánta mindössze hat éves.

Nem csak a versenyzők nemzetköziek idén, de a közreműködők is. A nemzetközi zsűritagok közt Miklósa Erika mellett a részt vevő országok klasszikus zenei nagyságait, a szuperzsűriben pedig Coco König osztrák színésznőt, Gabriel Prokofiev brit zeneszerzőt, Maxim Vengerov orosz hegedűművészt, Maestro Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmestert üdvözölhetjük, a műsorvezetést pedig a német legenda, Thomas Gottschalk és Ida Nowakowska lengyel tévésztár válllaták el.

A műsor zenéjét Plácido Domingo Jr., a híres énekes fia szerezte, a műsorban pedig sztárvendégként fellép Lang Lang, a 21. század legünnepeltebb ázsiai komolyzenésze, valamint a korábbi Virtuózok nyertesei: a két nagy kedvenc, Balázs-Piri Soma és Boros Misi zongoraművészek. Emellett szintén fellép majd a Virtuózok Kamaraegyüttes, a tehetségkutató eddigi felfedezettjei által alapított zenekar.

A Virtuózok alapítója, Peller Mariann szerint ezekben a példa nélküli időkben a legjobb, amit tehetünk, hogy a jövőt építjük, a tehetséges gyermekek felfedezésén, támogatásán keresztül. A műsor pedig minden nézőnek bebizonyítja majd, hogy a klasszikus zene nem kell, hogy komoly legyen – az utóbbi évek legszínvonalasabb showműsorát láthatják majd tehát: Virtuózok V4+ november 20-tól minden péntek este 20:30-tól a Duna TV-n!

Forrás: Virtuozok.hu

További cikkek