2020 legnézettebb bajnoki mérkőzése: Ferencvárosi TC – Újpest FC 2 – 1

Ismét kiemelkedő hetet zárt az M4 Sport: a kedd esti FC Barcelona–FTC összecsapást majdnem 800 000 néző követte a csatornán, szombaton pedig az FTC–Újpest rangadó volt 2020 eddigi legnézettebb bajnoki mérkőzése. Nem csak az OTP Bank Liga találkozóinak sorában, hanem az idei két El Classicot is beleértve az összes Magyarországon közvetített bajnokság legnézettebb mérkőzése! A szerdai gólgazdag FC Bayern München–Atletico Madrid BL-találkozó is magas nézettséget hozott, ahogy a vasárnapi Forma–1-es Portugál Nagydíj is!

Kedden az FC Barcelona–Ferencvárosi TC Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését 793 346 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) követte az M4 Sport csatornán. A tévénézők 20,5%-a választotta ezt a találkozót, amellyel a csatorna piacvezető volt a mérkőzés ideje alatt. Klubmérkőzéseket tekintve 2015 óta csak a 2018-as Bajnokok Ligája-döntő (Real Madrid–Liverpool) volt nézettebb ennél az összecsapásnál. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, hiszen 99 604 online nézője volt a találkozónak.

Az OTP Bank Liga idei szezonjának legnézettebb mérkőzését adta a 8. forduló szombat esti találkozója. A játéknap rangadója, a Ferencvárosi TC és az Újpest FC összecsapása a televíziónézők 7,1%-át, 318 771 főt ültetett az M4 Sport képernyője elé. Ezzel megelőzve a februári FTC–MOL Fehérvár FC és a júniusi FTC–Diósgyőri VTK mérkőzéseket, beleértve a márciusi és októberi Real Madrid–FC Barcelona találkozókat is! Az OTP Bank Liga 9. fordulójában ismételten rangadóra készülhetnek a labdarúgás szerelmesei. Szombaton 19.30-tól MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC élőben az M4 Sporton!

A száguldó cirkusz népszerűsége továbbra is töretlen, így vasárnap délután ismét piacvezető volt az M4 Sport a teljes hazai tévénéző népesség körében: a Forma–1 Portugál Nagydíj futamának élő közvetítését 441 ezren (SHR 14,8%) követték a közszolgálati sportcsatornán.

*Forrás: Nielsen közönségmérés (Live+AS Live+ vendégnézés)

Érdemes lesz hét közben is a közszolgálati sportcsatornára kapcsolni, ugyanis kedden 21 órától Borussia Mönchengladbach – Real Madrid csoportmérkőzés. Szerdán 20.00-tól felvezető műsorral, majd 21 órától a Ferencváros–Dinamo Kijev találkozó élő közvetítésével folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA-CSOPORTMÉRKŐZÉS AZ M4 SPORTON
Október 27. kedd
20.00 Borussia Mönchengladbach – Real Madrid

Október 28. szerda
20.00 Ferencváros–Dinamo Kijev

Videó ajánló

Olvasson tovább