Nemzeti Vágta

Baja lovasa nyerte a Festetics Vágtát

Augusztus 23-án rendezték meg a Festetics Vágtát Gyenesdiáson. A Zala megyei futamon számos érdeklődő szurkolta végig az izgalmas futamokat, amelyek végén eldőlt, ki képviselheti települését az októberi döntőben.

Ezúttal az időjárási körülmények is ideálisak voltak, így meg tudták rendezni a Nemzeti Vágta regionális előfutamát Gyenesdiáson. A Faludi síkon számos izgalmas programot láthatott a nagyérdemű, a 10 órakor kezdődő megnyitó ünnepséget az előfutamok követték, végül a legfiatalabb lovasok is összemérhették tudásukat a Kishuszár Vágtán. Az eseményt a különleges kocsitoló verseny színesítette, az autentikus lovas hangulatot pedig többek között a Csákberényi csikósok csapata és a Radetzky Huszár Egyesület biztosította.

Az előadások után a napot végül az előfutam döntője zárta, ahol Baja képviseletében, a kétszeres vágta győztes Németh János diadalmaskodott Melisseus Madocsa Mázli nyergében. A második a tavalyi Vágta döntőjében szereplő Vámos Mercédesz lett Déva Jutka nyergében, a harmadik helyet Pék László szerezte meg Sármellék színeiben, negyedikként pedig Keszthely képviseletében Nánássy Ákos jutott a Budapesti döntőbe. A kishuszárok is szoros versenyben mérték össze tudásukat, közülük Éles Virág és Varga Maja jutott az októberi fináléba.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Forrás.

További olvasnivalók