×

Egyéb

Nézze vissza az augusztus 20-i ünnepi műsorfolyamot!

Kossuth- és Széchenyi- díjak átadása

Szent István Napi Díszünnepség a Kossuth téren – Zászlófelvonás – Tisztavatás – Összetartozás Emlékhelyének átadása

Tekintse meg a Díszünnepség Galériáját:

Áder János ünnepi beszéde

Orbán Viktor ünnepi beszéde

A Magyar Szent István Rend ünnepélyes átadása a Sándor-palotában

Magyar Szent István Rend 2020 – portré

Sacra Corona

A magyar államiság első évszázadát pogány lázadások, az idegenek elleni harc és az utódlásért folytatott küzdelem jellemzi. Az István király által létrehozott fiatal, keresztény államot a megszűnés fenyegeti. László királyra várt a feladat, hogy az ország békéjét és egységét megteremtse. A Sacra Corona című film Szent László király korát és a Szent Korona kialakulásának történelmi időszakát mutatja be.

Szent István emlékezete a XX. században

Az államalapítás, a keresztény szellemiség minden történelmi viharát átvészelő folytonosságát elemezzük filmünkben, végigkövetve az egyes korok, korszakok ünnepi megemlékezéseit. Mikor, hogyan és éppen milyen aktuálpolitikai vezérmotívum szabta meg, hogy miképpen emlékezzünk, emlékezhetünk államalapító Szt. István királyunk kíváló személyiségére, felbecsülhetetlen értékű, országépítő és megtartó államférfiúi hagyatékára.

Túl fényes – A Szent László herma restaurálása

Hosszú és kalandos úton került a nagyváradi temetkezési helyről a győri székesegyházba Szent László király fej-ereklyéje és azt őrző ötvös remek, a Herma. A Szent Korona és a Szent Jobb mellett ez a Kárpát-medencei magyarság harmadik legjelentősebb szakrális emléke és egyben nemzeti ereklyéje, ami Varga Péter ötvös restaurátor művész munkájának köszönhetően évszázadok után ismét eredeti pompájában ragyog.

Debrecenbe kéne menni… – Debreceni Virágkarnevál 2020

Szent Jobb körmenet

Ünnepi tűzijáték- Válogatás az elmúlt évekből

Videó ajánló

Olvasson tovább