Autentikus roma zene és jazz találkozása az Akusztik színpadán

Jjúlius 5-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később július 6-án hétfőn, 22:10-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

Hétfőn este az East Gipsy Band érkezik az M2 Petőfi TV Akusztik műsorába, hogy megmutassa, mennyire változatos a hagyományos roma muzsika és milyen jól illeszkedik az improvizációkban gazdag jazz zenéhez.

„Hihetetlen sokszínű a roma kultúra, ezt szerettük volna megmutatni: például van spanyol, macedon, orosz vagy éppen magyar. A magyaron belül is van ugye a kavéházi és az autentikus roma muzsika. Mivel pedig a roma zene tele van improvizációval, ezért nagyon szépen lehetett ötvözni őket, sőt a jazz zenével is jól összeillik” – árulta el Balázs József az East Gipsy Band zongoristája.

A banda olyan tagokból áll össze, mint a zongorista Balázs József, a hegedűs/gitáros Sárközi Lajos , a cimbalmos Oláh Vilmos, a bőgős Orbán György, a dobos Balázs Elemér, és az énekes Balogh Guszti, aki egyben a Nomada zenekar vezetője és a Fabula Rasa zenekar tagja.

-Elég emlékezetes volt ez a mostani Akusztik felvétel, mivel sok idő után ekkor játszottunk újra együtt a zenekarral, illetve az egyik legjobb hegedűs volt a vendégünk, Roby Lakatos – mondta Balázs József, aki azt is elárulta, hogy az M2 Petőfi TV nézői hétfőn este mindkét lemezük anyagából hallhatnak majd szebbnél szebb dalokat.

Az East Gipsy Band Akusztik 2020. július 5-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később július 6-án hétfőn, 22:10-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

Olvasson tovább