×

Egyéb

Karinthy klasszikusa és az első világháború kitörése az M5 keddi oktatási sávjában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.
 

Június 9-én (kedden) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a harmadikosok a versek ritmizálásáról tanulhatnak, a negyedikesekkel pedig a helyes kerékpárhasználatról beszélgetünk.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. 8.30-kor hetedikes földrajzzal indítunk, az adásban a mára vezető világhatalommá fejlődött Kínával ismerkedünk. A nyolcadikosok Papp Zoltán magyartanárral az összetett mondatok témakörét járják körül. Történelemből a 7. osztályosok megtudhatják, hogy milyen események vezettek az első világháború kitöréséhez, majd a nyolcadikosok matematikából az egyenlőtlenségekről tudhatnak meg többet. A hatodikosok művészeti óráján az emberi képzeletről és a kreativitásról lesz szó. A nyolcadikosoknak a tanév utolsó magyar óráján pedig lehet egy utolsó fergeteges olvasmányélményük, hiszen az adásban Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című megunhatatlan klasszikusát beszélik át.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg franciául.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, hétfőn Sós Katalin tart előadást „Rejtett fizika a festészetben” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.

Videó ajánló

Olvasson tovább