×

Egyéb

Matematikai egyenletek és A Gyűrűk Ura az M5 keddi oktatási műsorában

Az M5 kulturális csatorna március közepe óta oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Az 1-4. osztályosoknak szól az Alsós – Sulikalandok, az 5-8. osztályosoknak pedig a Felsős című műsorunk. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánljuk a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásunkban pedig tornázásra buzdítjuk a kicsiket és nagyokat.
 

Június 2-án (kedden) 8 órakor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsorunk, melyben a szöveges logikai feladatok megoldásait gyakorolhatják az elsősök, majd együtt írunk mesét a másodikosokkal.

Felsős című műsorunkat a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánljuk. A 8.30-kor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásunkban több tantárgyat is érintünk: biológiából az élet egyik legfontosabb alkotóelemét, a vért vizsgáljuk, a földrajzpercekben a Balkán-térség országaiban kalandozunk, míg történelemből az 1950-es évek törvénytelenségeiről lesz szó. Hatodikos magyarórán a nyelvi agresszió kérdéseivel foglalkozunk. Történelemből a 7. osztályosoknak az osztrák-magyar kiegyezésről mesél Varga Szabolcs történész. Matematikából az egyenletekről tanulhatnak a nyolcadikosok, erkölcstanból pedig a kamaszkor és a motiváció lesz a téma. Ezután irodalomórán J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regényéről tudhatnak meg többet a végzős diákok.

11.30-tól a szokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtunk segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg franciául.

A Mindenki Akadémiája 12.30-tól látható, kedden Polgár Zsolt tart előadást „Tudomány a burgonyában” címmel. A műsort este 20 órától megismételjük.

14.45-kor kerül adásba a Mozogj otthon! az M5 csatornán, amiben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg a nézőközönséget. Fiatal felnőttek, idősebbek, és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Az Alsós – Sulikalandok és a Felsős aznapi adásait 15 órától ismételjük meg.

Videó ajánló

Olvasson tovább