Játékos jazz az Akusztik színpadán

Május 31-én 22 órától a Petőfi Rádióban, majd június 1-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert az M2 Petőfi TV-n.

Hétről hétre különböző zenei stílus képviselteti magát az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában bebizonyítva, hogy az akusztikus hangzás minden műfajnak jól áll. Ez alkalommal a jazz világába kalandozunk a Szőke Szandra Quintet segítségével. A jazz zenekarnak az akusztikus hangzás nem újdonság, sőt kifejezetten szeretik, ahogy Szőke Szandra fogalmaz, „mert egyszerre nagyon emberi és zenei”. Az Akusztik felvétele mégis kihívás elé állította a zenekart, hiszen első ízben játszottak közönség nélkül:

„A zenész a színpadon állva nem csak a tapsra vágyik, hanem nélkülözhetetlen számára a közönség felől áradó energia, az együtt létezés. Egy koncertnek csak az egyik fele az előadó, a másik a hallgatóság – kezdte Szőke Szandra, aki azt is elárulta, hogy kissé félve állt a színpadra – Kezdetben nagyon szokatlan volt, hogy a dalokat csend követi. Ám egyszer csak megéreztem, hogy a felvételen dolgozó szakemberek a kamerák mögött, a hangpultnál, a fényeknél, a sminkes, a fodrász, a rendező mind-mind ott vannak velünk egy térben és hallgatják, érzik a zenét és együtt alkotunk valamit. Egészen elképesztő, felemelő élmény! Hálás vagyok érte mindenkinek, aki aznap részese volt ennek.”

A Szőke Szandra Quintet számainak jó része saját szerzemény, dalaikra jellemző, hogy a szöveg egyenrangú a muzsikával. A mostani felvételre főleg a második, Freud’s Forest című lemezük dalaiból válogattak.

„Szerettünk volna egy változatos, sokféle színt megmutató koncertet adni, hogy a hallgatóságnak alkalma nyíljon elmélyülni, meghatódni, mosolyogni, nevetni, meglepődni, és főleg feltöltődni. Hogy egy kicsit másképp teljen a napja annak, aki meghallgat minket!” – tette hozzá az énekesnő.

A Szőke Szandra Quintet Akusztik 2020. május 31-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később június 1-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

Videó ajánló

Olvasson tovább