Így köszöntötték Novotny Zoltánt 80. születésnapján a pályatársai

Novotny Zoltán ma ünnepli 80. születésnapját.

A közmédia legendás sportriportere a rádiós pályán töltött eddigi közel 60 aktív évében több mint 20 sportágban, mintegy 250 nemzetközi eseményen, több ezer mérkőzésről, 150-nél is több válogatott meccsen és a többi között 13 olimpiáról és 4 világbajnokságról tudósította a rádióhallgatókat. Az idei ünnep nem csak kerek évfordulója miatt rendhagyó, pályatársai: Bera Emese, Deák-Horváth Péter, P. Fülöp Gábor, Gulyás László, ifj. Knézy Jenő, Petrovics-Mérei Andrea, Szabó Szilárd, Székely Dávid és Virányi Zsolt videoüzenetben otthonukból köszöntötték a sportriportert.

Novotny Zoltán nevéhez is fűződik az 1963-ban először megszólaló Körkapcsolás, amely önálló műfajjá nőtte ki magát. Kollégái ehhez hasonló módot választottak mostani köszöntésére: kilencen kilenc különböző helyszínről, egyikük a helyi labdarúgópályáról jelentkezett.

A videó ide kattintva érhető el:

A közmédia sportriporterének útja a történelem–magyar szakos tanárképzés elvégzése után egyenesen a Magyar Rádióba vezetett, amelyet első és egyetlen munkahelyének tekint. Valamennyi sportágban tudósított és tudósít a mai napig, olyan kevésbé ismert eseményekről is, mint a hajómodellezés versenye. Több sportágat és játékot is kipróbált és aktívan űzött, máig szeret teniszezni és gombfocizni. Pályafutása során számtalan díjjal tüntették ki, legutóbb a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) életműdíját kapta meg (2020).

A közmédia további sok boldog, sikeres, aktív sportriporteri évet kíván még a pályán Novotny Zoltánnak.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Mexikóváros, 1968. október Novotny Zoltán (b2) és Szepesi György (j1) sportriporterek a Magyar Rádió munkatársaival állnak az olimpiai faluban a XIX. nyári olimpián. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen. MTI Fotó/Bizományosi: Baracs Dénes
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/05/BBAOL_______3002-1024x677.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább